Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Μ. Γιαννακάκη: Η κυβέρνηση δεν κάνει επαναπροωθήσεις, σέβεται το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Γιαννακάκη: Η κυβέρνηση δεν κάνει επαναπροωθήσεις, σέβεται το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα

για τις καταγγελίες που υπήρξαν από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του ανθρώπου για επαναπροωθήσεις στην Τουρκία ανθρώπων που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.

«Οι καταγγελίες εξετάζονται με σοβαρότητα και προσοχή και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται» διαβεβαίωσε η κ. Γιαννακάκη χθες στο ρ/δ «Παραπολιτικά Fm» ενημερώνοντας ότι ούτε η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ούτε το υπουργείο Δικαιοσύνης εμπλέκονται στις διαδικασίες ασύλου. Δήλωσε όμως, ότι το θέμα παρακολουθείται από τους αρμόδιους φορείς από πολύ κοντά, γιατί αν πρόκειται για έστω και για «μία περίπτωση είναι ζήτημα για μία δημοκρατία».

Η κ. Γιαννακάκη συνέχισε λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε φυσικά για επίσημη πρακτική». Παρέπεμψε στην «εξαιρετικά προσεκτική» ανακοίνωση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κ. Μούιζνκιες καθώς και της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες «που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση αυτό που ήδη κάνει, την διερεύνηση».

Τέλος η γενική γραμματέας υπενθύμισε ότι ο κ. Μούιζνκιες έχει χαρακτηρίσει πριν δέκα μόλις μέρες, την κυβέρνηση «ως την πιο φιλική στα ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια για την κατάσταση στις φυλακές. Η κ. Γιαννακάκη δήλωσε κατηγορηματικά ότι «διερευνώνται όλα και οποιαδήποτε αυθαιρεσία θα τιμωρηθεί».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL