Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ψυχή βαθιά Βόλφγκανγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψυχή βαθιά Βόλφγκανγκ

Σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για τα avgileaks, σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά όλη την αλήθεια για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού είχαμε την ευκαιρία να τον βλέπουμε τρεις φορές την εβδομάδα, για οκτώ μήνες τον χρόνο, επί έξι χρόνια συνεχώς. Ο ίδιος, προς τιμήν του, δεν είχε βάλει κανέναν όρο, σε σημείο να τον ρωτήσουμε επανειλημμένα: “Μα ούτε ένα προαπαιτούμενο, υπουργέ;”. “Δεν αντέχω άλλα προαπαιτούμενα” μας είχε απαντήσει αφοπλιστικά. Η αρχική δέσμευσή μας ήταν να την παρουσιάσουμε αφού θα έχει αποσυρθεί από την πολιτική, αλλά ήρθη από τον ίδιο, αφού όπως μας είπε δεν αντέχει άλλο να κρύβει τον πόνο του για τους Έλληνες πολίτες.

Ο πραγματικός Σόιμπλε που γνωρίσαμε ήταν εντελώς διαφορετικός από τη σκληρή εικόνα που του έχουν δημιουργήσει οι λαϊκιστές ηγέτες του Νότου συνολικά,. Είδαμε έναν απλό Γερμανό να κλαίει με μαύρο δάκρυ διαβάζοντας επιστολή συνταξιούχου του ΟΓΑ. Ήμασταν μαζί του στο αυτοκίνητο που πήγαινε στο Eurogroup, αγχωμένος για την επίθεση που θα δεχόταν, επειδή, άκουσον - άκουσον, θα στήριζε τους Έλληνες πολίτες που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο.

Τον ζήσαμε να βγάζει από την τσέπη του λεφτά και να μας παρακαλάει να τα δώσουμε στη 40χρονη Κατερίνα από την Αριδαία που είναι άνεργη τέσσερα χρόνια. Ανατριχιάσαμε από συγκίνηση όταν τον είδαμε να τηλεφωνεί με τις ώρες σε μεγαλοβιομήχανους από την Αθήνα, προσπαθώντας να τους πείσει να πληρώσουν τους φόρους τους.

Το πιο συγκλονιστικό από όλα είναι ότι κάποια απογεύματα που ήταν ελεύθερος μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα σε ελληνικά εστιατόρια στο Σαρλότενμπουργκ και σε οικογένειες από την Πελοπόννησο που είχαν μεταναστεύσει πρόσφατα στο Κρόιτζμπεργκ.

Υπήρχαν και χαρούμενες στιγμές που έλαμπε το πρόσωπό του. Θα μας μείνει αξέχαστη η στιγμή που μας έδωσε κάτι ψωμάκια με κάτι πορτοκαλί από πάνω. Σε ερώτησή μας τι ήταν, μας απάντησε με το χαρακτηριστικό χαμόγελό του: “Μα, φυσικά, αυγοτάραχο. Πρέπει να βοηθήσω και το Μεσολόγγι. Α! Και το ψωμί είναι ζυμωτό με ηπειρώτικο αλεύρι. Η κυρά Τασία από τη Δωδώνη έχει χρυσή καρδιά. Να είναι καλά. Θα την καλέσω μέσω Skype μόλις φύγετε”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL