Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Γ. Μπαλάφας: Σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας μεταφέρονται οι πρόσφυγες από το Ελληνικό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: Σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας μεταφέρονται οι πρόσφυγες από το Ελληνικό (Video)

https://www.youtube.com/embed/2ZGH7TthbNI

Οι πρόσφυγες από το Ελληνικό μεταφέρονται σε κατάλληλες ανοικτού τύπου δομές στη Θήβα με τη πλήρη συναίνεση των τοπικών αρχών και του Δημάρχου εξήγησε ο κ. Μπαλάφας. Ωστόσο πρόσθεσε ότι "παράλογες απαιτήσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές" όπως το να παραμείνουν για παράδειγμα πενήντα άτομα στο Ελληνικό. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι σε δύσκολες συνθήκες η χώρα μας κάνει ότι καλύτερο μπορεί ώστε να παρέχονται ανθρώπινες συνθήκες.

"Με συναινετικό και πολιτισμένο τρόπο γίνεται η μεταφορά των προσφύγων" υπογράμμισε ο κ. Μπαλάφας τονίζοντας ότι "πρέπει να υπάρχει ισορροπία" καθώς ο ελληνικός λαός επιδεικνύει την αλληλεγγύη του σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Υπερβολικά» χαρακτήρισε όσα λέγονται για τις συνθήκες στις δομές φιλοξενίας καθώς όπως είπε «δεν είναι και ανάκτορα αλλά και πολλοί Έλληνες ζουν σε συνθήκες που δεν είναι ικανοποιητικές». Σε όλες τις ανοικτές δομές φιλοξενίας υπάρχει θέρμανση, wifi, κλιματισμό.

Ο υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής απάντησε μεταξύ άλλων στα ζητήματα που θέτει σε έκθεσή του ο συνήγορος του Πολίτη λέγοντας «παίρνουμε πολύ σοβαρά ότι λέει και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι πάρα πολύ καλή" αναφορικά με το πώς η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το προσφυγικό ζήτημα. "Περάσαμε από μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, στις ανοικτές δομές φιλοξενίας ενώ σήμερα γίνεται προσπάθεια να μεταβούμε σε μια φάση φιλοξενίας ενός αριθμού προσφύγων με χρήματα της Ε.Ε. σε διαμερίσματα».

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL