Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Δ. Παπαδημούλης: Θετικό νέο η έξοδος της χώρας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος με το κλείσιμο της β' αξιολόγησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Θετικό νέο η έξοδος της χώρας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος με το κλείσιμο της β' αξιολόγησης (Video)

Επίσης ο κ. Παπαδημούλης στην κοινή συζήτηση των επιτροπών ECON και EMPL με θέμα " Οικονομικός διάλογος και Ανταλλαγή Απόψεων σχετικά με τις ανά χώρα συστάσεις της Κομισιόν»  ρώτησε τι προτίθεται να κάνει η Κομισιόν ενόψει του Eurogroup στις 15 Ιουνίου προκειμένου να υπάρξει συνολική συμφωνία.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδημούλης είπε: «Για μια ακόμα φορά θέλω να σας θέσω ένα θέμα για τη χώρα μου. Η Ελλάδα εξαιρείται των διαδικασιών του Ευρωπαϊκού εξαμήνου αλλά έχει τεθεί ένας κοινός στόχος από τη χώρα και τους δανειστές από τον Αύγουστο του 2018 και μετά να μην χρειαζόμαστε μνημόνια και συναφείς δανειακές δεσμεύσεις και να μπορούμε να δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια από τις αγορές, όπως όλες οι άλλες χώρες».

«Σήμερα μας ανακοινώσατε ένα θετικό νέο ότι η Κομισιόν αποφάσισε να βγει η Ελλάδα από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος με την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης αλλά εκκρεμεί και η απόφαση του Eurogroup για την αποσαφήνιση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους. Για να υπάρξει ένας καθαρός οδικός χάρτης για όλους και για τους επενδυτές και για τους Έλληνες και για τις αγορές που θα βοηθήσει την Ελλάδα στην ανάκαμψη».

«Τι προσπαθεί, τι προτείνει  η Κομισιόν ενόψει του Eurogroup στις 15 Ιουνίου προκειμένου να υπάρξει η συνολική συμφωνία από τη στιγμή που οι Έλληνες έκαναν πράξη τις δεσμεύσεις τους. Επίσης δώστε μας λίγα παραπάνω στοιχεία για το πώς ήταν το δημόσιο έλλειμμα στην Ελλάδα το 2015 – 2016 ποιες είναι οι προβλέψεις για το 2017 και τι θα σημάνει η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος».

Π. Μοσκοβισί: Θετικές οι προβλέψεις, αισιοδοξία για επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο επόμενο Eurogroup

O επίτροπος Π. Μοσκοβισί απάντησε στον κ. Παπαδημούλη ότι είναι θετικές οι προβλέψεις για την Ελλάδα καθώς και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν ως τη 15η Ιουνίου. "Η Κομισιόν θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια" τόνισε υπογραμμίζοντας ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο αλλά υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις που αναμένεται να ικανοποιηθούν πριν λυθεί το θέμα του χρέους".

"Αν έχουμε συμφωνία που ελπίζω ότι θα έχουμε σύντομα, θα έχει νόημα η έξοδος της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος" εξήγησε ο κ. Μοσκοβισί εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επικείμενη συνολική λύση στο Eurogroup τις 15ης Ιουνίου.

Kατ. Μπρέγιαννη

https://twitter.com/papadimoulis/status/869472947450380288

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL