Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
2 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
19.4°C25.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
26.1°C28.8°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
AVGILEAKS / Ο Σόιμπλε στο "Survivor"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

AVGILEAKS / Ο Σόιμπλε στο "Survivor"

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ένας πολιτικός παλιάς κοπής. Η τηλεόραση και τα media δεν τον ενδιαφέρουν, αλλά, όταν εξυπηρετούν τον σκοπό του, είναι πρόθυμος να κάνει ένα βήμα προσέγγισης.

Αυτό έγινε και μετά το Eurogroup της Δευτέρας, όπου καταστάλαξε μέσα του η ιδέα ότι πρέπει να απευθυνθεί επιτέλους στους Έλληνες. Και τι πιο άμεσο από το να πάει στον Άγιο Δομίνικο και να βρεθεί δίπλα στους Έλληνες νέους που ξενιτεύονται και παλεύουν για λίγο φακόρυζο και για μια δυνατότητα να μιλήσουν στους δικούς τους από την ξενιτιά. Από εκεί θα εξηγήσει απλά την οπτική του για το μέλλον της Ε.Ε. και γιατί βλέπει στους παίκτες του “Survivor” τις προσπάθειες που κάνουν οι Έλληνες και που θα πρέπει να κάνουν και υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

“Η προσπάθεια σε κάνει εφευρετικό” θα τονίσει “όπως οι survivors με τις καρύδες, που έχουν ανακαλύψει 100 διαφορετικούς τρόπους να τις τρώνε”. Αλλά δεν θα κρύψει την οργή του για τη σπατάλη που γίνεται, αφού πετάνε πολύ μεγάλα κομμάτια καρύδας. “Τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο” θα τους πει και θα τους υποδείξει, π.χ., να φτιάχνουν ρούχα από τις τρίχες που περιβάλλουν τον πολύτιμο καρπό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, θα εξάρει την πρωτοβουλία να προβληθεί ξανά το παιχνίδι που μοιάζει σαν να βγήκε μέσα από το μυαλό του. Η καθημερινή αγόγγυστη προσπάθεια και πάλη για το καθημερινό προσφάι. Η απόλυτη αγωνία αν θα πιάσεις τον στόχο, τη νίκη και την επιβράβευση. Ένα χάμπουργκερ. Μια πατάτα. Εάν αναψυκτικό τη φορά. Δεν χρειάζεται εξάλλου πολλά ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος που ζει...

Τέλος, θα ζητήσει να υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ισπανικά, τα πορτογαλικά, τα ιταλικά και τα γαλλικά για να δώσει ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα σε όσους ακόμη αντιστέκονται στη χρυσή γερμανική συνταγή. “Ναι, πεινάνε, αλλά το παλεύουν και είναι διάσημοι πλέον. Μην τους στερήσουμε το δικαίωμα να κάνουν το χρέος τους. Θα είναι άδικο γι’ αυτούς να τους πάρουμε το χρέος τους μέσα από τα χέρια τους” θα πει - και ο Θεός βοηθός...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL