Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Σήμερα στην "Αυγή": Ύπουλο χτύπημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην "Αυγή": Ύπουλο χτύπημα

Κυριολεκτικά και μεταφορικά ως βόμβα έσκασε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού και νυν προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου η εκρηκτική ύλη που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας, με συνέπεια να τραυματιστούν ο ίδιος και οι δύο συνοδοί του στο αυτοκίνητο, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύουν. Το χτύπημα χαρακτηρίζεται "τυφλό" και "ύπουλο", καθώς, πέραν των σωματικών βλαβών που προξένησε στα θύματα, είναι αδύνατον να αντιληφθεί κάποιος τι και ποιον εξυπηρετεί, ακόμη και με τη λογική τρομοκρατών ή αυτόκλητων "επαναστατών", σε μια στιγμή που τα μέτρα της αξιολόγησης έχουν ψηφιστεί, η χώρα προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματά της και να κάνει το βήμα εξόδου από την κρίση. Στα θύματα προστίθενται όχι μόνον ο πολιτικός κόσμος, αλλά και το μαζικό κίνημα και η δημοκρατία.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Ελεεινοί

Θλιβερή παραφωνία στο κλίμα ομόθυμης καταδίκης της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεσης, ο Γρ. Ψαριανός -αποκάλεσε... "ηθικούς αυτουργούς" τους "Τσίπρα, Παππά, Καμμένο και λοιπούς καπεταναίους"!- αλλά και ο Στ. Θεοδωράκης, η φράση του οποίου "εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι, αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία" κινείται στο ίδιο κλίμα. Αποτέλεσμα; Τα τρολ και οι μονταζιέρες του Διαδικτύου να πάρουν φωτιά αναζητώντας προς επίρρωση αυτής της "λογικής" ανακοινώσεις και άρθρα κατά της κυβέρνησης Παπαδήμου!

"Τοίχος" Σόιμπλε για το χρέος

Τα άτυπα πρακτικά του Eurogroup αναδεικνύουν έναν άτεγκτο Σόιμπλε, που έφθασε να απαντήσει στην κριτική των ομολόγων του υπουργών Οικονομικών προτρέποντάς τους προκλητικά: "Να μάθετε το μαθημά σας"! Στην άλλη άκρη ο Π. Τόμσεν απέρριπτε τις προτάσεις. "Καθαρή λύση" απαιτεί η Αθήνα.

Πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας οι απεργοί ντελιβεράδες

Δέσμευση για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την παροχή μέσων προστασίας στους διανομείς εταιρικών οχημάτων, όπως κράνη και προστατευτικά είδη μοτοσικλετιστή, έλαβε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη αντιπροσωπεία των διανομέων, ντελίβερι και κούριερ.

Εργατικό ατύχημα στον Ασπρόπυργο

Τρεις τραυματίες σε εταιρεία υγραερίου

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται δύο εργαζόμενοι της εταιρείας Top Gaz, οι οποίοι φέρουν εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Ο τρίτος παραμένει στο τμήμα βραχείας νοσηλείας του νοσοκομείου για παρακολούθηση.

Ιστορίες ηρώων

«Ο τελευταίος κανονικός εκδότης» ήταν ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» της περασμένης Κυριακής (21.5), στη φωτογραφία του Αριστείδη Αλαφούζου. Ο υπότιτλος που συνόδευε τον τίτλο, με τον οποίο η εφημερίδα είχε επιλέξει να παρουσιάσει το οκτασέλιδο αφιέρωμά της στον εκδότη της «Καθημερινής», που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 93 ετών, ήταν «Αντί για διαπλεκόμενους και ολιγάρχες».

του Χρήστου Σίμου

Τραμπ προς ΝΑΤΟ: Πληρώστε τον λογαριασμό

Να πληρώσουν τον "λογαριασμό" για την άμυνά τους κάλεσε χθες τις χώρες του ΝΑΤΟ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντ. Τραμπ. Όπως είπε, οι 23 από τις 28 χώρες δεν έχουν πιάσει τον στόχο για αμυντικές δαπάνες 2% επί του ΑΕΠ αφήνοντας τους Αμερικανούς φορολογούμενους να πληρώνουν για λογαριασμό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL