Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ψάρια...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψάρια...

Τετάρτη, 7.15 το απόγευμα, Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Σεβαστάκης ρωτά τα κόμματα τι ψηφίζουν (με ενδιαφέρον για το άρθρο 5 που αφορά το ισλαμικό τέμενος).

Τα πρακτικά της Βουλής γράφουν: "Γρηγόρης Ψαριανός (ειδικός αγορητής του Ποταμιού): Επί της αρχής, όχι. Άρθρα 1, 2 και 3 όχι. Άρθρα 4, 5 και 6 με επιφύλαξη για την Ολομέλεια".

Και χθες ο Γρ. Ψαριανός καταγγέλλει όσους έγραψαν ότι δεν ψήφισε το άρθρο 5! "Οι μηχανισμοί προπαγάνδας και παραπληροφόρησης σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι ίδιοι" γράφει και διαψεύδει ότι υπάρχει διαφοροποίησή του. "Οι δύο βασικοί εμπνευστές αυτών των μηχανισμών αποπροσανατολισμού και προπαγάνδας είχαν το ίδιο όνομα: Ιωσήφ. Ο πρώτος ήταν μέγας Γεωργιανός ηγέτης και ο δεύτερος Γερμανός υπουργός Προπαγάνδας, πρωτοπαλίκαρο του Αδόλφου. Ο πρώτος μάλιστα είχε και εντεταλμένο επ’ αυτών, ονόματι Μιχάλι" ισχυρίζεται και κάνει λόγο για "σχιζοφρενή αριστεροδεξιά κυβέρνηση", "σχιζοφρένεια και καραγκιοζιλίκι υπουργού".

Το πολιτικό θέμα δεν προκύπτει από τη γνωστή πολιτική εγκράτεια και νηφαλιότητα του Γρ. Ψαριανού, αλλά από το ότι το Ποτάμι -δηλαδή το κόμμα που τον άδειασε προχθές- διανέμει, και ουσιαστικά υιοθετεί, την δήλωση του βουλευτή. Προφανώς και τους χαρακτηρισμούς του...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL