Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Ναυτιλιακά "φάουλ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ναυτιλιακά "φάουλ"

“Βράζει” εδώ και μερικές ημέρες ο κόσμος της ναυτιλίας, εξαιτίας όσων είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά, σε μία προσπάθεια να δώσει τα “διαπιστευτήριά” του στους εφοπλιστές. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε πως “η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των αλλοδαπών πληρωμάτων που υπηρετούν στα υπό ελληνική σημαία πλοία αποτελούν άλλη μια 'θηλιά' στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού νηολογίου” αγνοώντας, προφανώς, ότι οι αλλοδαποί ναυτικοί στα ελληνόκτητα πλοία απαλλάσσονται από ασφαλιστικές εισφορές, όπως και οι εφοπλιστές που τους απασχολούν!

Μάλιστα η αντίδραση πολλών σωματείων μηχανικών και ναυτικών ήταν έντονη: «Τον ενημερώνουμε ότι μεταξύ άλλων ο όρος 8 των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης του Ν. 2687/1953 καθορίζει: 'Οι αλλοδαποί ναυτικοί δεν βαρύνονται με εισφορές για το ΝΑΤ ή για οποιοδήποτε άλλο ελληνικό ασφαλιστικό ταμείο και δεν αποκτούν δικαίωμα ασφαλιστικής καλύψεως ή άλλης παροχής από τα ταμεία αυτά. Ο πλοιοκτήτης δεν βαρύνεται με εισφορές προς οποιοδήποτε ελληνικό ασφαλιστικό ταμείο ούτε με άλλης μορφής ασφαλιστική ή κοινωνική επιβάρυνση για την χρησιμοποίηση των αλλοδαπών ναυτικών'».

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε ο Κυρ. Μητσοτάκης; Άλλωστε δεν χρειαζόταν προσπάθεια για να πείσει τους εφοπλιστές ότι... θα είναι ο “εκλεκτός” τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL