Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Ν. Σαντορινιός: Οι θεσμοί θα πρέπει να κάνουν αυτό που οφείλουν για το χρέος (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Σαντορινιός: Οι θεσμοί θα πρέπει να κάνουν αυτό που οφείλουν για το χρέος (Video)

https://www.youtube.com/embed/OoL6gTyDqR8

Ο κ. Σαντορινιός σημείωσε ότι στόχος είναι να πάμε στην ποσοτική χαλάρωση, αλλά το βασικότερο απ’ όλα είναι όπως είπε και ο πρωθυπουργός να μην χάσουμε το momentum για την ελληνική οικονομία.

Πιο αναλυτικά εξήγησε ότι «σήμερα έχουν τόσο αποκλιμακωθεί τα spreads που βρισκόμαστε σε ιστορικό χαμηλό επταετίας κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα μπορούσαμε να βγούμε στις αγορές». Αν δεν λυθεί το χρέος, πρόσθεσε, αυτό θα σταματήσει ενώ δεν  θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση.

Όμως ο υφυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για τελική λύση στο θέμα καθώς, ακόμα και αν δεν ληφθούν σήμερα οι αποφάσεις, η μάχη θα συνεχιστεί  ως τις 15 του Ιουνίου, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Κάτι άλλωστε που δείχνουν όλες οι δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων.

Περισσότεροι είναι οι παράγοντες σήμερα που επιθυμούν λύση στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, απ’ ότι πριν ένα χρόνο ή δύο είπε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Είναι περίεργο ο κ. Σόιμπλε να μην θέλει να λυθεί το χρέος όταν είναι διακαώς αυτός που ζητάει να μείνει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα».

Ήδη αυτή τη στιγμή έχουν ληφθεί βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και αυτό για μια τριετία έχει μειώσει το κόστος αποπληρωμής σημαντικά από 40 δισ στα 24 δισ. πρόσθεσε ο υφυπουργός τονίζοντας ότι η συζήτηση αφορά για μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν μετά το 2018, που λήγει το πρόγραμμα. 

Ο κ. Σαντορινιός επανέλαβε ότι αν δεν μπει στο πρόγραμμα, το ΔΝΤ δεν θα υπάρξουν και τα μέτρα που ψηφίστηκαν. Απέκλεισε τέλος κάθε ενδεχόμενο εκλογών όπως επιμένει να ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση παραπέμποντας στο 2019.

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL