Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Τηλεπαραθυρα / "Κότες" και "παντελονάτοι" αμαύρωσαν τη Βουλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεπαραθυρα / "Κότες" και "παντελονάτοι" αμαύρωσαν τη Βουλή

«Παντελονάτοι» οι «άντρακλες» της Βουλής πάντα επεφύλασσαν για τους εαυτούς τους το ρόλο του μάγκα του πολλά βαρύ, πόσο μάλλον τώρα, στη Ν.Δ. της Ακροδεξιάς. Ο κ. Βορίδης μπορεί τα τσεκούρια να τα αφήνει -τώρα που ωρίμασε- στο σπίτι, αλλά δεν μπορεί να απεκδυθεί όλα όσα πιστεύει και παρά την ικανότητα του στο δικανικό λόγο, που ασκεί με στομφώδης πομφόλυγες και ενίοτε «κουτοπονηριές», δεν αποφεύγει τα στερεότυπα και τις εμφυλιοπολεμικές εξάρσεις...

Δύο αφηγήματα έπαιξε επικοινωνιακά η Ν.Δ. αυτή την εβδομάδα και, με τη βοήθεια των πιστών της καναλιών, ώς έναν βαθμό κατάφερε να τα επιβάλει, «νέο Μνημόνιο, νέα μέτρα, 4ο Μνημόνιο» και «απάτη», ενίοτε «φερετζές» ή «στάχτη στα μάτια» τα αντίμετρα.

Επιχειρήθηκε έτσι το ξέπλυμα των μνημονιακών πολιτικών που φτωχοποίησαν μέσα σε λίγα χρόνια το 60% του πληθυσμού με σκοπό να αποσβεστεί από τη συλλογική μνήμη ότι το χρέος το δημιούργησαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στα χρόνια της ευμάρειας.

Με την κατίσχυση της Ακροδεξιάς και λόγω ένδειας επιχειρημάτων προσπάθησαν να στοιχειοθετήσουν όσο γίνεται πιο πολλά λασπολογήματα ώστε να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Μπλέχτηκαν τόσο και δεν ήξεραν ποια μομφή και ποια κατηγορία να πρωτοχρησιμοποιήσουν. Τα έπαιξαν όλα μαζί με θαυμαστά για το κοινό (Βουλής και τηλεπαραθύρων) αποτελέσματα.

Έτσι, τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται με τη Χ.Α. και την Τετάρτη με τους αναρχικούς: «Κρυφή συμμαχία στη χώρα ΣΥΡΙΖΑ και Χ.Α.» είδε ο Άδωνις πίσω από τη φασιστική βία στη Βουλή. Υπόθαλψη βίαιων περιστατικών και συνεργασία με τους αναρχικούς υπονόησε ο κ. Βρούτσης καλώντας τον κ. Βέττα, για άλλη μια φορά, να καταδικάσει.

Το λες και σύγχυση, αλλά γρίφος ποιος δίνει γραμμή πρώτος σε ποιον. Ο Αν. Λοβέρδος πριν ταυτιστεί στη Βουλή με τους «παντελονάτους», είχε επιτεθεί στην ΕΡΤ μέσω του ΣΚΑΪ για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα επειδή παρουσίασε τα αντίμετρα που όλοι οι άλλοι απέκρυβαν. «Ως κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης έχουν περισσότερο καιρό την εξουσία στα χέρια τους» και ως ηχώ αντήχησε από τους βουλευτές της Ν.Δ. στη Βουλή το βράδυ.

«Καταρρίπτεται ο μύθος της κοινωνικής ευαισθησίας της Αριστεράς», «αέρας φρέσκος» είπε η Ντ. Μπακογιάννη, που μόλις έναν χρόνο πριν τα έβαζε με συνταξιούχο: «Φίλε, εγώ την καραμέλα των 40 χρόνων δεν την τρώω», «Αφού τους πιστέψατε, καλά να πάθετε...», χρεώνοντας τη χρεοκοπία της χώρας στον λαό κι ας ήταν ο Χριστοφοράκος που έγινε... αέρας.

Και επειδή τα «παντελόνια» εννοούν όσα λένε, ο Κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν θα απολύσει τους δημόσιους υπαλλήλους και, διά του εκπροσώπου κ. Κικίλια, πόσο τους τιμάει. Μόλις μία εβδομάδα πριν επίσης έλεγε ότι «δεν χρειάζονται καθαρίστριες και Υ.Ε. εργαζόμενοι στο Δημόσιο» και δεν παρέλειψε, από Βουλής, να επιτεθεί στην ΕΡΤ. Από εκτίμηση... μάλλον.

Περί αξιοπιστίας και πάλι ο λόγος αυτή τη φορά ως προς τους δανειστές και η Ντ. Μπακογιάννη καμάρωνε πόσο εμπιστεύονται τη Ν.Δ.: «Απέναντι, όταν εσείς και εγώ διαπραγματευόμαστε, πρέπει να σας πιστεύω και να με πιστεύετε. Όταν σας πω ότι θα κάνω αποκρατικοποιήσεις, να ξέρετε ότι θα το κάνω» (ΣΚΑΪ).

Τόσο απλά, τόσο ειλικρινά, τόσο αξιόπιστα.

Κ. Κυρανάκης: «Επίτηδες φτωχοποιεί τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ για να δίνει επιδόματα» (ΣΚΑΪ). Λαϊκισμός και η κοινωνική πολιτική;

Άλλωστε, «η Αριστερά και ο λαϊκισμός είναι η αρρώστια του πολιτικού μας συστήματος». Το είπε και ο Μ. Κεφαλογιάννης (Star).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL