Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.4°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.7°C20.8°C
4 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.1°C19.9°C
3 BF 52%
Νευρικότητα και βιασύνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νευρικότητα και βιασύνη

Ιδιαίτερη βιασύνη επέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδ. Λοβέρδος να ανακηρύξει τον ΣΥΡΙΖΑ “πολιτικά νεκρό” στον απόηχο της υπερψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή.

Παρότι αυτήν την ψηφοφορία δεν την ακολούθησαν η ένταση και ο θόρυβος που υπήρξαν στις περιπτώσεις των προγραμμάτων και των Μεσοπρόθεσμων που είχαν ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ, ο Ανδ. Λοβέρδος με μια ανακοίνωσή του θέλει να διαμορφώσει μόνος του αυτή την εικόνα πολεμικού κλίματος: “Ατιμία πάνω στην ατιμία. Μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά δεν θα ξεχαστεί. Τίποτα δεν τελείωσε χθες. Δυστυχώς τώρα όλα αρχίζουν. Τα δεινά. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προφανώς και καθιστά πολιτικά νεκρό τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνάμα σηματοδοτεί την τραγωδία για την οικονομία και τους πολίτες. Και αυτή είναι η μεγάλη τους ευθύνη για το χθεσινό αποκλειστικά δικό τους ναι σε όλα!”.

Η σπουδή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. αποκαλύπτει και την προσδοκία της ΔΗ.ΣΥ. για ένα κλίμα ευρείας και εκτεταμένης κοινωνικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση, το οποίο όμως διαψεύστηκε και δεν κατεγράφη, παρά μόνο στη σχετική ανακοίνωση του ίδιου. Προδίδει και την αγωνία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την προσδοκία του ότι με μια ακραία αντιπολιτευτική ρητορική (σ.σ.: αυτό ακριβώς που καταλόγιζε τόσα χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ενόσω ήταν αντιπολίτευση)- θα ανακάμψει από τη μια μέρα στην άλλη ποντάροντας σε μια κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν φαίνεται να έρχεται. "Όραμα" που όμως προσπερνάει συνειδητά τους λόγους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην τεράστια κατάρρευση που υπέστη πολύ πριν συγκυβερνήσει με τη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL