Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Στοχοποίηση ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στοχοποίηση ...

Για στοχοποίηση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη έκανε λόγο σε εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση στην Αλεξανδρούπολη ο γ.γ. Εσωτερικών Κ. Πουλάκης, επιχειρώντας να δώσει στίγμα για συνέχιση του διαλόγου αναφορικά με την αναθεώρηση του “Καλλικράτη”.

“Οι προσπάθειες κάποιων πλευρών να σαμποτάρουν τη διαδικασία, αποχωρώντας από τη συζήτηση και δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια διαλόγου, δεν πλήττουν ούτε την κυβέρνηση ούτε τον υπουργό, τον οποίο αδικαιολόγητα έχουν στοχοποιήσει προσωπικά, σχεδόν από την πρώτη μέρα, αλλά υπονομεύουν και υποτιμούν τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης” είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Πουλάκης.

Η δήλωση Πουλάκη έρχεται να απαντήσει στις βολές του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, με τον τελευταίο να θέτει εκ νέου ζήτημα για παύση του διαλόγου για τον “Καλλικράτη” λόγω των προβλέψεων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής 2018-2021. Το πρόγραμμα προσδιορίζει την τακτική χρηματοδότηση δήμων και περιφερειών στα 3,4 δισ. ευρώ, ενώ οι προσλήψεις στην Αυτοδιοίκηση είναι μηδενικές για το 2018 και το 2019 και έως τη λήξη του προγράμματος οι προσλήψεις θα ανέλθουν στα 6.087 άτομα. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών από το βήμα της Βουλής, συγκρίνοντας την τακτική χρηματοδότηση των ΟΤΑ για το 2017 με τις προϋπολογιζόμενες επιχορηγήσεις για το 2018, εκτίμησε αύξηση κατά 300 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο Π. Σκουρλέτης υποστήριξε πως “παρ’ όλο που μέσα στις εκτιμήσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν έχει συμπεριληφθεί η κυοφορούμενη θεσμική μεταρρύθμιση η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη και προφανώς μετά την ολοκλήρωσή της μας δίνει τη δυνατότητα να προβούμε σε νέου είδους εποικοδομητικές και επί τα βελτίω αλλαγές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL