Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Avgileaks / Hotspots για δημοσίους υπαλλήλους;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Avgileaks / Hotspots για δημοσίους υπαλλήλους;

“Όχι, δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε hotspots για δημοσίους υπαλλήλους, ούτε σε νησιά, ούτε σε μεγάλες πόλεις” ήταν η κοφτή απάντηση που εισπράξαμε από στενούς συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη όταν θέσαμε υπ’ όψιν του τα ερωτήματα των πολιτών μετά την ομιλία της Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κ. Μητσοτάκης, μετά τις δύο πρώτες παραγράφους της ομιλίας του, άρχισε να μιλάει εκτός κειμένου, αυτό που λέμε από καρδιάς, και να απολύει δημοσίους υπαλλήλους. Καθαρίστριες, συμβασιούχους και υπαλλήλους από όποια υπηρεσία θυμόταν.

“Πολλοί ρωτούν γιατί έχει τέτοια εμμονή με τους δημοσίους υπαλλήλους. Άλλοι μάλιστα επισημαίνουν ότι είναι εθισμένος, τρόπον τινά, και πάντα με την καλή έννοια, στον ιδιωτικό τομέα” είπαμε στο γαλάζιο στέλεχος, για να εισπράξουμε μια αποστομωτική -κατά τον ίδιον- απάντηση.

“Σταματήστε να μιλάτε με κομμουνιστές. Φανερούς ή κρυφούς. Μιλήστε με κανονικούς ανθρώπους. Αυτούς που δουλεύουν ή έχουν σχέση με τον ιδιωτικό τομέα” μας τόνισε και μας εξήγησε ότι, για να τους ανακαλύπτουμε, πρέπει να ακολουθήσουμε την πιο ασφαλή μέθοδο που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του Μοσχάτου: το “δημοσιόμετρο”! Ποστάρεις στα social media άσχετες ώρες, από άσχετους λογαριασμούς ειδήσεις fake του τύπου “215 νέες θέσεις στο Δημόσιο”. Όσοι πατήσουν like είναι απλά κρυφοκρατιστές, όσοι πατήσουν share είναι κρατιστές μέχρι το μεδούλι γιατί ενδιαφέρονται και για τους άλλους.

Όταν τέλος ζητήσαμε ένα καλό επιχείρημα ώστε να πιστέψει ο κόσμος γιατί δεν πρόκειται να γίνουν τελικά hotspots για δημοσίους υπαλλήλους, μας τόνισε ότι κοστίζουν πολύ και δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες να επενδύσουν σε αυτά.

Σε διευκρινιστική ερώτηση αν ισχύει ότι εξετάζεται να δοθεί κρατική επιχορήγηση των ιδιωτών που θα ενδιαφερθούν για τα εν λόγω hotspots στα πρότυπα του ΟΑΣΘ, απάντησε: “Ωχ, πως το ‘χαμε ξεχάσει αυτό. Δεν είναι κακή ιδέα...”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL