Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Γαλάζιοι αυτοσχεδιασμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαλάζιοι αυτοσχεδιασμοί

Η επαφή με την πραγματικότητα, το ξεκάθαρο όραμα για την κοινωνία και η ικανότητα να αφουγκράζεται κάποιος τον παλμό και την αγωνία του πολίτη είναι τρία βασικά στοιχεία που καθορίζουν την επιτυχία στην πολιτική.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον τρόπο που πορεύεται τα τελευταία δύο χρόνια, αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει κανένα από τα τρία αυτά στοιχεία. Επί μήνες καλούσε την κυβέρνηση να μην καθυστερεί και να υπογράψει ό,τι φέρουν οι δανειστές και από την άλλη απαιτούσε εκλογές γνωρίζοντας πως η προσφυγή στις κάλπες όχι μόνο θα εκτροχίαζε την οικονομική πορεία, αλλά θα έθρεφε τις πιο άγριες ορέξεις των δανειστών.

Τον Δεκέμβριο είχε καταγγείλει την κυβέρνηση επειδή, με “μονομερείς ενέργειες” όπως θεωρούσε, έδινε χρήματα στους συνταξιούχους και καταργούσε τον ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από το προσφυγικό και τώρα καλείται να δώσει, εδώ και τώρα, 900 εκατομμύρια από το πλεόνασμα του 2016, το οποίο μέχρι πρόσφατα αμφισβητούσε ότι υπάρχει.

Τέλος, ενώ επιδιώκει να εφαρμόσει τόσα και άλλα τόσα μέτρα, με την προϋπόθεση ότι θα είναι από τη σκληρή ατζέντα του ΔΝΤ, δεν ψηφίζει τα αντίμετρα που θα ανακουφίσουν μια σειρά πολίτες που επλήγησαν βαριά από τα Μνημόνια. Η στάση αυτή μπορεί κάποιοι στη Ν.Δ. να θεωρούν πως είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον στόχο τους να ρίξουν την κυβέρνηση και να έρθουν απλώς στην εξουσία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα και τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

Το ζητούμενο είναι η αλλαγή σελίδας και, μέσα σε βιώσιμο πλαίσιο ανάπτυξης για όλους και όχι για λίγους, να δημιουργηθούν προοπτικές για το άνοιγμα θέσεων εργασίας και να συγκροτηθεί ένα στέρεο κοινωνικό κράτος. Το ζητούμενο είναι αυτή η συμφωνία να αποδειχθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό είναι και το στοίχημα της κυβέρνησης όσο η αντιπολίτευση θα εκπαιδεύεται στους μικροπολιτικούς αυτοσχεδιασμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL