Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Μπαλσόε σπασίμπα, Κυριάκο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Μπαλσόε σπασίμπα, Κυριάκο

Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση, έλεγε ο Μάο. Και να που επιβεβαιώνεται χάρη στον Κυριάκο. Μεγάλη αναταραχή -στη Ν.Δ. Θαυμάσια κατάσταση -για μας. Και πού είναι η μεγάλη αναταραχή, παρακαλώ; Κάτω από την επιφάνεια του σκληρού δεξιού καθεστώτος μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση, απαντώ. Και ποια είναι η αιτία, παρακαλώ; Μα η στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στον Ιβάν Σαββίδη, απαντώ. Τον Ρώσο ολιγάρχη, τον πήξε και δείξε, τον λαθρέμπορο και ανεπιθύμητο, κατά την ανακοίνωση της ΝΔ, τις διαρροές της Ν.Δ. και τους κονδυλοφόρους της Ν.Δ.

Προσέξτε. Το πρωί ο Άδωνις δηλώνει ότι ο Σαββίδης είναι ευπρόσδεκτο πρόσωπο για τη Ν.Δ. Το βράδυ, μετά από μεσημβρινές φάπες προφανώς, δηλώνει το αντίθετο. Στην ψηφοφορία για τη διαβόητη τροπολογία ο Σαμαράς απουσιάζει επιδεικτικά. Όπως και ο Καραμανλής. Και οι άνθρωποί τους κατεβάζουν στους διαδρόμους καντήλια για τον Κυριάκο, που τα έβαλε με τον Σαββίδη παραβιάζοντας το σύμφωνο μη επίθεσης μαζί του, αλλά και τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν ως κυβέρνηση. Οι δε βόρειοι βουλευτές της Ν.Δ., που ξεσαλώνουν κατά του ΣΥΡΙΖΑ με ένα νεύμα του αρχηγού, τώρα ποιούν σύσσωμοι την νήσσαν.

Θέλετε κι άλλα; Θα έχετε λίαν προσεχώς. Διότι καλά να σου επιβάλλει η διαπλοκή ποιον θα κοπανήσεις και ποιον θα ανυμνήσεις. Αλλά, όσο δεξιός κι αν είσαι, αν δεν είσαι ντιπ για ντιπ μπάτλερ της διαπλοκής και μπουμπούνας, προσέχεις τι κάνεις. Και προσέχεις δυο φορές πριν τα βάλεις με τον Ιβάν. Διότι, πρώτον, ο Ιβάν είναι ο επί της γης προφήτης του επουράνιου Δικεφάλου του Βορρά. Δεύτερον, έχει χρήμα και επενδύει σε λιμάνια, ξενοδοχεία, καπνά, πολιτικές συμπάθειες. Τρίτον, είναι Πόντιος, κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Και τέταρτον του κόβει από πολιτική - δεν ήταν τυχαία βουλευτής στο κόμμα του Πούτιν.

Την πάτησε η συμμορία με την υπόθεση αυτή. Και τα χαΐρια της θα φανούν το ερχόμενο χρονικό διάστημα. Τσαλαπάτησε όχι μόνο τον Σαββίδη ως άνθρωπο και ως επιχειρηματία, αλλά και τα δικά της ευαγγέλια περί επενδυτών, επενδύσεων και Ελλήνων της διασποράς. Και η πλάκα είναι ότι φωνάζουν για μας -διώχνουμε, λένε, ως ιδεοληπτικοί, τους επενδυτές. Αξιόπιστη καταγγελία, δεν μπορείς να πεις... Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για την εξυπηρέτηση, πάντως, το χρωστάμε στον Μητσοτάκη. Μπαλσόε σπασίμπα, Κυριάκο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL