Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.8°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
15 °C
14.9°C17.0°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
0 BF 59%
Π. Πολάκης: Συστημικά ΜΜΕ ταΐζονταν από το «μαύρο χρήμα» στην υγεία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Πολάκης: Συστημικά ΜΜΕ ταΐζονταν από το «μαύρο χρήμα» στην υγεία (Video)

https://www.youtube.com/embed/0m0yeqgKGzU

«Πόσα από τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν στα στοιχεία που έχω καταθέσει στη Βουλή για το πάρτι στην υγεία και το μαύρο χρήμα» αναρωτήθηκε ο κ. Παύλος Πολάκης λέγοντας χαρακτηριστικά, «πόσα δίλεπτα ή πεντάλεπτα αφιέρωσαν τα μεγάλα συστημικά μέσα σε αυτή την πληροφορία;»

Όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας «το ¼ του δημοσίου χρέους είναι από το μαύρο χρήμα στην υγεία. Τα ΜΜΕ δεν το λένε γιατί ταϊζονταν» και εξήγησε αναλυτικά πως δούλευε το τρίγωνο της διαπλοκής.

«Κάποια μέσα ταΐζονταν κανονικά με μηνιάτικο» «γι’ αυτό σήμερα τα παρουσιάζουν όλα μαύρα στην υγεία λες και όλα καταστράφηκαν τα δύο χρόνια που είναι στην εξουσία, αυτή η κυβέρνηση» πρόσθεσε. "Yπάρχουν ειδησεογραφικά σάιτ στον τομέα της υγείας που απλά υπάρχουν επειδή έπαιρναν διαφημιστικής δαπάνης από συγκεκριμένες εταιρείες". "Δημόσιοι φορείς διέχεαν διαφημιστικό χρήμα σε μια πλειάδα ΜΜΕ για να λιβανίζουν τους προηγούμενους" από εμάς στο υπουργείο υγείας.

6 εκ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη δόθηκαν για διαφημιστική δαπάνη το 2014

Από την άλλη, κανείς δεν λέει ότι εμείς αυξήσαμε 300 εκ. από τον προϋπολογισμό τις δαπάνες για την υγεία ή ότι φέραμε πίσω στο σύστημα υγείας τους ανασφάλιστους και ότι από τον Οκτώβρη του 2015 έχουν αναλάβει 7.500 άνθρωποι και άλλοι 11.000 είναι σε διαδικασία διορισμού στο ΕΣΥ, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Πολάκης κατήγγειλε συγκεκριμένα σάιτ και κανάλια που «ταΐζονταν» ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά ονόματα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε από στοιχεία, που προέκυψαν από έλεγχο του γενικού λογιστηρίου του κράτους που έκανε διαχειριστικό έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ. "Το 2014 δόθηκαν 6 εκ. ευρώ διαφημιστική δαπάνη."

«Ο λόγος που βλέπουν την καταστροφή είναι ότι τους κόψαμε τη μάσα» είπε χαρακτηριστικά ενώ  όπως τόνισε μιλάει με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι «με αέρα κοπανιστό».

"Χαλαρώνει η θηλιά στην ελληνική οικονομία"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι κλείνει η αξιολόγηση, μπαίνουμε στην ποσοτική χαλάρωση και σταματάει η αβεβαιότητα. "Χαλαρώνει η θηλιά στην ελληνική οικονομία" ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις.

Το τι θα γίνει στο μέλλον όμως όπως ανέφερε ο κ. Πολάκης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα από τις εκλογές στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι μια πολιτική αλλαγή στη Γερμανία θα σηματοδοτήσει αν η Ευρώπη θα επιστρέψει στις κοινές της αξίες, ή θα συνεχίσει στο δρόμο της ακραίας λιτότητας που έχει επιβάλλει ένας πυρήνας γύρω από τον κ. Σόιμπλε ενισχύει το φασισμό και τις αποσχιστικές τάσεις.

"Ή χαλαρώνει αυτό και παίρνουμε μέτρα για την ανάπτυξη, ή η Ευρώπη δεν θα υπάρξει" υποστήριξε ο κ. Παύλος Πολάκης.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL