Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Σήμερα στην "Αυγή": Μέτρα - εξιτήριο από τα Μνημόνια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην "Αυγή": Μέτρα - εξιτήριο από τα Μνημόνια

Ως την τελευταία δοκιμασία πριν η Ελλάδα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από τα Μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία περιέγραψε ο πρωθυπουργός τα μέτρα που περιλαμβάνει η προς ολοκλήρωση δεύτερη αξιολόγηση και τις συζητούμενες παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους στο πλαίσιο μιας "συνολικής συμφωνίας" με τους δανειστές. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Αλ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι η τεχνική συμφωνία (μέτρα - αντίμετρα) με τους δανειστές θα περάσει από τη Βουλή πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου, ώστε μέχρι τότε να συμφωνηθούν και οι ρυθμίσεις για τα πλεονάσματα και το χρέος μετά το 2018. Η "συνολική συμφωνία", σημείωσε, αποτελεί το "εξιτήριο" της χώρας από τα Μνημόνια και "αμέσως μετά" από αυτήν θα υπάρξει έξοδος στις αγορές. Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν στην "Αυγή" ότι ο στόχος είναι η έκδοση ομολόγων να γίνει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής": 

https://www.avgi.gr/subscriptions

Σενάρια για "δάκτυλο Πούτιν" και στη Γαλλία

Η γαλλική υπηρεσία για την ασφάλεια του Διαδικτύου επιβεβαίωσε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν μπήκε στο στόχαστρο χάκερς, αποφεύγοντας να σχολιάσει τα αμερικανικά σενάρια για ρωσικό δάκτυλο...

Καθαίρεση οργάνων από Γεννηματά

Σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ

Με ξήλωμα των αρμοδιοτήτων του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου, οι οποίες μεταφέρονται στην ΚΟΕΣ ενόψει συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανακοίνωσε χωρίς χρονικό προσδιορισμό, απάντησε η Φώφη Γεννηματά στην εσωκομματική αμφισβήτηση για την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Δια νόμου: Υποχρεωτική αργία η Πρωτομαγιά

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του ΚΚΕ -η αντιπολίτευση έμεινε στο "παρών"- θεσμοθετείται υποχρεωτική αργία την Πρωτομαγιά και απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία και κάθε επαγγελματική εν γένει δραστηριότητα, καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών. Ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας διέπεται από το νομικό καθεστώς που διέπει την κυριακάτικη αργία.

Μεταρρυθμιστική υπαναχώρηση

Ο Μητσοτάκης προσβλέπει στη "Δεξιά του Κυρίου"

Αρνείται την αλλαγή των άρθρων του συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας

Οι πρωτοβουλίες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας

Ως μέγιστη αναγκαιότητα ορίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, προκειμένου, όπως σημειώνει, να επανέλθει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης. Η θέση αυτή, η οποία παρουσιάζεται συχνά, είτε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Συνδέσμου...

του Χρήστου Σίμου

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

Το ΚΕΕΛΠΝΟ απαντά σε μύθους και φόβους

Για τη δυναμική του εμβολιασμού, ο οποίος αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και προλαμβάνει ετησίως περίπου 2 με 3 εκατομμύρια θανάτους, αναφέρονται οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την Εβδομάδα Εμβολιασμού που πραγματοποιείται από 24 έως 30 Απριλίου.

Άρθρο του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφα

Τύμπανα πολέμου στην Κορέα

Πολεμικό κλίμα επικρατεί στη χερσόνησο της Κορέας με τις ΗΠΑ να συγκεντρώνουν ναυτικές δυνάμεις με αεροπλανοφόρο και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, ενώ η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποιεί στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά. Έκτακτη ενημέρωση σήμερα σύσσωμης της Γερουσίας από τον Πρόεδρο. Προειδοποίηση του Πεκίνου προς το βορειοκορεατικό καθεστώς να πάψει να παίζει με τη φωτιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL