Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Πλεόνασμα 3,9%. Ναι, αλλά τη Βενεζουέλα, την καταδικάζετε;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΛΕΠΑΡΑΘΥΡΑ / Πλεόνασμα 3,9%. Ναι, αλλά τη Βενεζουέλα, την καταδικάζετε;

Βενεζουέλας το ανάγνωσμα. Πρόσχωμεν. Η Ν.Δ. και τα διακαναλιακά φερέφωνά της αναζητούν επικοινωνιακή διέξοδο και πάλι στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αγαπημένος προορισμός... η Βενεζουέλα. Σε διαγωνισμό ακροδεξιού λαϊκισμού έχουν επιδοθεί τα στελέχη της Ν.Δ. με έπαθλο... μια μελλοντική καρέκλα.

Ενάμιση μήνα πριν σέρβιραν «ξαναζεσταμένο» το ταξίδι του Ν. Παππά με ψίθυρους συνωμοσίας που πολύ τους ορέγονταν, ενώ δύο χρόνια πριν η Βενεζουέλα ταίριαζε απόλυτα δίπλα στη λέξη «χρεοκοπία», που τότε κανείς δεν παραδέχονταν ότι ζούσαμε, αλλά όλοι απειλούσαν ότι ήταν το μεγάλο κακό που θα μας έβρισκε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αξέχαστη η προεκλογική προτροπή της κ. Βούλτεψη να αγοράσουμε χαρτί υγείας γιατί θα μας λείψει, όπως στη Βενεζουέλα.

Σήμερα, μπροστά στον κρύο ιδρώτα που έχει καταλάβει τη Ν.Δ. όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανασύρθηκε και πάλι το φόβητρο του «καθεστώτος της Βενεζουέλας» που ένιωσαν υποχρέωσή τους να αναπαράγουν όλα τα κανάλια, όλοι οι δημοσιογράφοι, μη διαφεύγοντας της προπαγάνδας ούτε καν η ΕΡΤ. Το ότι μια εκλεγμένη κυβέρνηση δεν γίνεται να είναι "καθεστώς" μικρή σημασία έχει μπροστά στην αυτόματη "καταδίκη" που πρέπει να υπαγορευτεί στον τηλεθεατή.

Κατά συνέπεια, χωρίς να έχει σε τι να καλέσει την κυβέρνηση να καταδικάσει, η Ν.Δ. σήμερα -ελλείψει εγχώριων επεισοδίων-, διψώντας για αντικυβερνητική οργή και αντιδράσεις έκανε εισαγωγή... «τα βίαια επεισόδια» από τη Βενεζουέλα.

«Ο Μαδούρο εξοπλίζει με όπλα χιλιάδες υποστηρικτές του. Κάθε μέρα έχουμε νεκρούς στους δρόμους. Δεν είναι λογικό να τοποθετηθεί η κυβέρνηση επισήμως;» είπε ο Β. Κικίλιας στον ΣΚΑΪ. Λογικότατο, ειδικά όταν το πλεόνασμα είναι 3,9% ανακοινώνεται 21η Απριλίου, με αντιπρόεδρο Άδωνι και δέλφινο Βορίδη και μια Εξεταστική για την Υγεία να τρέχει.

Πρώτη είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την Πέμπτη η Βενεζουέλα. Η οικονομία έβδομη.

«Για σκέψου να ξεσηκωνόταν ο λαός για αυτά που του έχουν κλέψει. Θα γινόταν εδώ... του Μαδούρο»: Γ. Παπαδάκης, ΑΝΤ1 (Πέμπτη), ο οποίος καθημερινά φροντίζει να ξεπλένει τη Ν.Δ. από οποιαδήποτε ευθύνη διακυβέρνησης και χρεοκοπίας τής χώρας, βαφτίζοντάς τη ως νεογνό στην κολυμπήθρα της τηλεοπτικής λήθης.

Κουίζ: Τι ξέρει η γάτα της κ. Βούλτεψη;

Μαύρες πλερέζες τα αγόρια φοράνε στον ΣΚΑΪ Κούτρας και Ντσούνος στο άκουσμα του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,9%. Ευτυχώς, ήταν εκεί η Εύα Καϊλή για να τους συμπαρασταθεί: «Παίζουμε την κολοκυθιά και κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας».

Άλλο ένα «ψέμα» του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά την ανεργία αποκάλυψε η κ. Βούλτεψη, δίνοντας τα δικά της στοιχεία και διαψεύδοντας τα επίσημα και της ΕΛΣΤΑΤ. «Παραλάβαμε ανεργία στο 27,1% και την παραδώσαμε στο 25,7%» είπε.

Τον Ιούνιο του 2012 που ανέλαβαν, η ανεργία ήταν στο 24,6, την έφτασαν στο 27% και την παρέδωσαν τον Ιανουάριο του 2015 στο 26,1%. Το ψέμα για τους άριστους είναι πάνω απ’ όλα, αρκεί να συμφωνείς μαζί τους και να αγνοείς τα στοιχεία.

«Οι αυτοκινητόδρομοι κλείνουν» τρόλαραν και πάλι τα κανάλια την ενημέρωση. Κάτι που δεν αποκλείεται, αν κάποτε κληθούν οι δεξιοί να κυβερνήσουν, μόνο και μόνο επειδή τους εγκαινίασε ο Τσίπρας και έδωσε και ενοχλητικά ονόματα, όπως Νίκος Τεμπονέρας.

«Θα κοπούν οριζόντια μισθοί και συντάξεις». Με βεβαιότητα ο Άρης Πορτοσάλτε την Πέμπτη, προφανώς με τα στοιχεία της Ν.Δ., αφού ούτε στο ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να έχει κανείς εμπιστοσύνη.

Ο Μπάμπης πάντως το είπε και δεύτερη φορά: «Θετικές προοπτικές, καλύτερη διαχείριση, έξοδος από τα Μνημόνια». Να ανησυχήσω;

Απάντηση: Η γάτα της κ. Βούλτεψη ξέρει ότι όλα ήταν συμφωνημένα από πριν και όταν θα βγαίναμε από τα Μνημόνια, θα επανερχόταν η κανονικότητα ακόμα και στα εργασιακά. Λένε σήμερα αυτοί που υποστήριζαν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο και τα Μνημόνια σχεδόν ευχής έργον για τη χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL