Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Στα ιδιωτικά συμφέροντα για πολιτική στήριξη / Σήμερα στην "Αυγή": Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ιδιωτικά συμφέροντα για πολιτική στήριξη / Σήμερα στην "Αυγή": Ξεπουλάει τη ΔΕΗ ο Μητσοτάκης

Στα ιδιωτικά συμφέροντα για πολιτική στήριξη

* Τάζει δίκτυα, υδροηλεκτρικά, ενεργειακή και τιμολογιακή πολιτική

Το μάτι στους δανειστές και στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας κλείνει ο Κυρ. Μητσοτάκης υποσχόμενος, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση, να τους εκχωρήσει τη ΔΕΗ με όλα τα υπάρχοντά της. Παρεμβαίνοντας στο παραπέντε της συμφωνίας με τους δανειστές και ενώ η κυβέρνηση έχει επιτύχει να παραμείνουν η ΔΕΗ και ο ΑΔΜΗΕ υπό τον έλεγχο του Δημοσίου και να εξαιρεθούν οι υδροηλεκτρικές μονάδες από την απελευθέρωση της αγοράς, ο Κυρ. Μητσοτάκης ζητάει: Να μπει στρατηγικός επενδυτής στη ΔΕΗ και να εκχωρηθεί το 66% του ΑΔΜΗΕ, να παραχωρηθούν λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και να επανέλθει το παλαιό σχέδιο (Σαμαρά) για την εκχώρηση της "μικρής ΔΕΗ".

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Θετικοί οι Αθηναίοι έναντι των προσφύγων

Σύμφωνα με την έρευνα το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η παρουσία των προσφύγων στη γειτονιά τους δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, το 72% συμφωνεί να επιτρέπεται στα παιδιά των προσφύγων να γράφονται σε δημόσια σχολεία και το 65% να πηγαίνουν σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Η συντριπτική πλειονότητα των προσφύγων αισθάνονται ασφαλείς στην Αθήνα ενώ πολύ μικρό ποσοστό τους επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα.

Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου, Χουλιαράκης

Στην Ουάσιγκτον για χρέος - πλεονάσματα

"Στην Ουάσιγκτον είναι ώρα όλοι να διαπραγματευτούν σοβαρά και να γίνουν οι αναγκαίοι συμβιβασμοί, σεβόμενοι πάντα ότι η λύση πρέπει να βρεθεί μέσα στον Μάιο" δηλωνει στην "Αυγή" κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος αποτυπώνοντας τη βούληση με την οποία προσέρχεται στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ η κυβερνητική αποστολή για τις διαβουλεύσεις σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 και τη βιωσιμότητα του χρέους. Χθες το ΔΝΤ αναγνώρισε ότι το πλεόνασμα του 2016 θα φτάσει το 3,3% του ΑΕΠ εγκαταλείποντας παλαιότερες προβλέψεις του.

Στη Βουλή δύο δικογραφίες για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ

Δικογραφία, η οποία έχει σχηματιστεί εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου για το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και του Ανδρέα Λοβέρδου για τη χρονική περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών, διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή. Η δεύτερη δικογραφία αφορά χρηματοδοτήσεις που έγιναν το έτος 2005, όταν υφυπουργός Εξωτερικών ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Υπ. Υγείας: Ανασφάλιστοι σε πρόγραμμα αιμοκάθαρσης

Την ένταξη ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων ασθενών σε μόνιμο πρόγραμμα αιμοκάθαρσης ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας ότι δίνει λύση στο πρόβλημα των «περιφερόμενων» ασθενών οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση στο ΕΣΥ.

Ευρωπαϊκό καθήκον αντίστασης

Παρά το Brexit και τις εκλογικές αβεβαιότητες στην Ευρώπη, η επίθεση καταστροφής του  “κοινωνικού κράτους” συνεχίζεται. Το πρόγραμμα του Φρανσουά Φιγιόν μοιάζει πολύ με τις μνημονιακές απαιτήσεις και το πρόγραμμα του Εμανουέλ Μακρόν με μια λίγο πιο ήπια εκδοχή της ίδιας πολιτικής.

του Δημήτρη Σκαρπαλέζου

Τουρκία: Στο... αρχείο όλες οι προσφυγές κατά του δημοψηφίσματος

Απέρριψε όλες τις προσφυγές κατά της εγκυρότητας του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση των κεμαλιστών κήρυξε "ανένδοτο" για την ακύρωσή του. Προσφυγές είχαν καταθέσει επίσης το φιλοκουρδικό HDP και το κόμμα της Αριστεράς Vatan. Μαζικές συλλήψεις πολιτών που διαμαρτύρονταν χθες στη Κωνσταντινούπολη.

Κι όμως, η "αρνητική μάζα" υπάρχει...

Αμερικανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να συνθέσουν στο εργαστήριο ύλη με αρνητική μάζα, ένα υγρό που "παραβιάζει" του νόμους του Νεύτωνα κινούμενο προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που το ωθεί κάποιος! Πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν φαινόμενα στις εσχατιές του Σύμπαντος, όπως τα άστρα νετρονίων, οι μαύρες τρύπες και η σκοτεινή ενέργεια.

Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Τέσσερις νεκροί και μία τραυματίας από τη συντριβή ελικοπτέρου

Τριήμερο πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου UH-1H στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας. «Η σημερινή απώλεια των τεσσάρων αξιωματικών του ελληνικού στρατού, σε ώρα καθήκοντος, προκαλεί βαθιά οδύνη σε όλους μας» ανέφερε το συλλυπητήριο μήνυμα του πρωθυπουργού προς τις οικογένειες των νεκρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL