Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Σήμερα στην Αυγή: Δημοκρατία του Μεσονυχτίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Δημοκρατία του Μεσονυχτίου

Η Τουρκία έχει ήδη σπάσει στα τρία μετά το διχαστικό δημοψήφισμα της Κυριακής: κεμαλιστές, ερντογανικοί, Κούρδοι βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης. Το χάσμα ανάμεσά τους έχει γίνει τεράστιο, η κατάσταση είναι οριακή. Η κεμαλική αντιπολίτευση ζήτησε επίσημα χθες την ακύρωση του δημοψηφίσματος -το ίδιο και το HDP- καταγγέλλοντας "μαζικές παρατυπίες", ενώ η Ε.Ε. κάλεσε την Άγκυρα να αρχίσει επίσημη έρευνα. Όμως, η κυβέρνηση και ο Ερντογάν κωφεύουν και διαμηνύουν ότι "ο λαός μίλησε, η συζήτηση έληξε". Σημείο - κλειδί για την πορεία της χώρας το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η πορεία της οικονομίας. Αν επιδεινωθεί κι άλλο, η Τουρκία και ο πρόεδρός της θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 8 Ιουνίου

Η Μέι ποντάρει στον "αέρα" του Brexit

Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου αποφάσισε αιφνιδιαστικά η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επικαλούμενη την ανάγκη νωπής λαϊκής εντολής ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Brexit. Στην απόφασή της φαίνεται πάντως να μέτρησαν περισσότερο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν τους Συντηρητικούς να προηγούνται με μεγάλη διαφορά των Εργατικών.

Η ανάταξη της Δημόσιας Υγείας

Νομοθετικές παρεμβάσεις σε 7 τομείς

Με σειρά μεταρρυθμίσεων το υπουργείο Υγείας προχωρά στην άμεση ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας με έμφαση στην ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών.

Καρατόμηση Παπακώστα: Ταραχή στη Ν.Δ. φέρνει η Εξεταστική

Κορυφή του παγόβουνου στο εσωτερικό της Ν.Δ. θεωρείται η σπασμωδική καρατόμηση της Κ. Παπακώστα από τη θέση της τομεάρχη Υγείας λόγω των αιχμών που άφησε για τη στάση του Άδ. Γεωργιάδη στο θέμα της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, με απόφαση του Κυρ. Μητσοτάκη.

Είναι άνθρωποι οι μη-πολίτες;

Η πολιτική συνέπεια της νοοτροπίας του «πολιορκούμενου φρουρίου» είναι μια αναγέννηση του ρατσισμού τύπου απαρτχάιντ. Και αυτός ο ρατσισμός είναι ισχυρότερος σε εκείνα τα ευρωπαϊκά έθνη-κράτη, αλλά και σε περιοχές των ΗΠΑ, που προχωρούν στο να διαλύσουν τις οικονομικές και κοινωνικές εγγυήσεις του κράτους πρόνοιας τόσο γρήγορα όσο η πολιτική δυσαρέσκεια των λαϊκών μαζών επιτρέπει (π.χ. πιο αργά στη Γαλλία και τη Γερμανία απ’ ό,τι στο υπόλοιπο της δυτικής Ευρώπης).

του Ντάρκο Σουβίν

Κρ. Λαγκάρντ: "Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας"

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει την Πέμπτη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ αναμένοντας δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους, με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ να προσβλέπει σε άμεση λύση του ελληνικού θέματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL