Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Έχουν φάει τα λυσσακά τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχουν φάει τα λυσσακά τους

Όπως το άλογο προσπαθεί απεγνωσμένα να απαλλαγεί από το χαλινάρι του μασώντας το και βγάζοντας αφρούς από το στόμα, έτσι και το παλιό διεφθαρμένο σύστημα δίνει τα ρέστα του εδώ και δυο χρόνια για να απαλλαγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς τούς πήρε την μπουκιά από το στόμα. Ναρκοθέτησαν το πεδίο πριν φύγουν, αλλά «οι παρείσακτοι» έκαναν αδύνατη τη σχεδιαζόμενη παρένθεση.

Παρά τους διεθνείς εκβιασμούς, τον ανηλεή πόλεμο, την προπαγάνδα, οι νεοφερμένοι άντεξαν. Τι πιο μεγάλο χτύπημα για τις δυνάμεις που χρόνια τώρα άρμεγαν την αγελάδα που λέγεται Ελλάς! Θαλασσοδάνεια, μίζες, εξοπλιστικά, σκάνδαλα, παράνομες περιουσίες, εκλογική πελατεία, όλα άρχισαν να κινδυνεύουν...

Η μεθοδολογία αντίστασης του κατεστημένου άλλαξε, αναβαθμίστηκε. Το ψέμα έγινε επιστήμη, με στόχο να χτυπηθεί το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς άπαξ διά παντός. Η ταλαιπωρημένη και αδικημένη ελληνική κοινωνία πρέπει να πιστέψει με το ζόρι, με καθημερινές ενέσεις ψεύδους και δηλητηρίου ότι όλοι είναι ίδιοι. Το σχέδιο εξυφαίνεται με τέχνη και ακρίβεια. Η πλύση εγκεφάλου επιβάλλει να ξεχαστεί το παρελθόν.

Η ελληνική κοινωνία σίγουρα περνάει δύσκολα, τα προβλήματα συσσωρεύονται έπειτα από επτά χρόνια Μνημονίων, παρ' όλα τα θετικά που έχουν γίνει για να βοηθηθούν τα χαμηλά στρώματα. Περιμένει όμως, ελπίζει σε καλύτερες μέρες, στηρίζει ακόμα με κριτική σκέψη και στάση, δεν δίνει συγχωροχάρτι στο παλιό σύστημα.

Γιατί ξέρει καλά ότι αν πέσουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του, το ρολόι της Ιστορίας θα ξαναγυρίσει εκεί που σταμάτησε απότομα, στο 2014. Στα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα, στην εξαθλίωση των κατατρεγμένων, σε απολύσεις, σε καταστολή δημοκρατικών ελευθεριών, σε ξεπούλημα των πάντων χωρίς αντίσταση καμιά.

Αλήθειες χρειάζονται να ειπωθούν στην κοινωνία για το πώς φτάσαμε έως εδώ, για τις ευθύνες που υπάρχουν και την γρήγορη απόδοση δικαιοσύνης, για τους φοροκλέφτες που έρχονται στο ταμείο, για τα προσκόμματα που βάζει το παλιό σύστημα στη διακυβέρνηση, για τους εκβιασμούς, τους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις που γίνονται, για το σχέδιο που χρειάζεται για να ξαναγεννηθεί η χώρα.

Οι υποκριτές της Ιστορίας και οι εραστές της εξουσίας πρέπει να πάρουν το μάθημά τους, πρέπει να νικηθούν! Αυτό το μεγάλο χρέος πρώτα απ' όλα είναι της κυβέρνησης με τα όπλα που διαθέτει: υπουργούς, βουλευτές, στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς φόβο και συνειδησιακές κρίσεις, αλλά με πάθος και πίστη για να κρατηθεί η κοινωνία όρθια, για ένα καλύτερο αύριο.

Έξω λοιπόν από τα γραφεία τώρα, και επαφή με τους πολίτες και την κοινωνία, εκεί όπου δίνονται οι μάχες και κερδίζονται με όπλο την αλήθεια!

* Ο Ανδρέας Πιλάλης είναι συντονιστής της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL