Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες...

ΠΏς απάντησε η Ν.Δ. και συνολικά η αντιπολίτευση στη συμφωνία της Μάλτας για ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος; Κατηγορεί την κυβέρνηση για τη συμφωνία, αν και απαιτούσε να δεχτεί -χωρίς αντίσταση- τους όρους των δανειστών. Επιμένουν να ζητάνε εκλογές και μάλιστα σε μια περίοδο όπου η οικονομία της χώρας περιμένει μεγάλες ανάσες από τη θεαματική αύξηση του τουρισμού, η σεζόν το οποίου μόλις άρχισε!

Και ενώ ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούν να διαπρέψουν, εξακολουθεί να πολιτεύεται με σαμποτάζ που πλήττουν τις προσπάθειες της χώρας να βγει επιτέλους από τα δεσμά των Μνημονίων. Και να ήταν μόνον ο Μητσοτάκης και η Γεννηματά, μικρό το κακό. Μαζί τους έχουν συστρατευθεί όλες οι δυνάμεις των διαπλεκομένων συμφερόντων, εκείνοι οι παράγοντες που καταλήστευαν τη χώρα οδηγώντας τη στη χρεοκοπία του 2010.

ΜΙΑ ματιά στα πρωτοσέλιδα των παλαιών και νέων εκδοτών και στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών σε κάνει να ανατριχιάζεις. Και σε κάνει ανατριχιάζεις διότι πράγματι έχει έρθει η ώρα της ενότητας των Ελλήνων για να ξεπεραστούν τα μεγάλα εμπόδια. Εμπόδια που άφησε στον ελληνικό λαό εκείνο το παρατεταμένο φαύλο σύστημα της κλεπτοκρατίας.

Τι ζητάνε όλες αυτές οι δυνάμεις; Γιατί θεωρούν τη διακυβέρνηση της χώρας κληρονομικό τους δικαίωμα; Ποιο, τέλος πάντων, είναι το σχέδιό τους, καθώς όραμα για το μέλλον του τόπου δεν διαθέτουν; Η επιστροφή στην καταλήστευση του εθνικού πλούτου; Η διαρκής ανακατανομή μέσω της παράβασης των νόμων και των κανόνων και η ασύδοτη φοροδιαφυγή - φοροαποφυγή; Να καταλάβει την εξουσία ο Μητσοτάκης χειραγωγώντας και παραπλανώντας την κοινή γνώμη;

ΕΧΕΙ σκεφτεί κανείς, στην περίπτωση που οι ψηφοφόροι αναθέσουν την εξουσία στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησής τους; Πρωθυπουργός Κυριάκος. Αντιπρόεδρος Φώφη, υπουργός Εξωτερικών Ντόρα, Υγείας Βορίδης, Εσωτερικών Άδωνις, Εργασίας Βρούτσης, Παιδείας Φορτσάκης, Άμυνας Βενιζέλος, Οικονομίας Χατζηδάκης, Προστασίας του Πολίτη Λοβέρδος, Δικαιοσύνης Αθανασίου. Ας σταματήσουμε κάπου εδώ, διότι αυτό δεν είναι φάρσα. Θα είναι τραγωδία και αυτοκτονία της χώρας. Και δεν είναι απλά τα πρόσωπα, είναι η πολιτική και το ήθος που αντιπροσωπεύουν. Δηλαδή ο εφιάλτης στον δρόμο με τις λεύκες.

ΓΙΑΤΙ όμως οι ολιγάρχες επιθυμούν το ταχύτερο δυνατόν την παλινόρθωση; Διότι ο πλούτος τους δεν προέρχεται μόνον ή κυρίως από υγιείς επιχειρηματικές δράσεις, αλλά και από την παράβαση των κανόνων της φορολογίας και τις αναθέσεις κρατικών συμφωνιών όπως απαιτούσαν και επιτύγχαναν. Παράδειγμα: Τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πρώην επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) Χάρη Θεοχάρη δείχνει ως υπεύθυνους για την αποφυγή φόρων της τάξης του 1,2 δισεκατομμυρίου ευρώ (!) από τις εταιρείες ΕΛΠΕ (όταν είχε τη διαχείριση ο όμιλος Λάτση) και Motor Oil (ομίλου Βαρδινογιάννη) την περίοδο 2010-2014 πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα.

Η φοροαποφυγή, σύμφωνα με τους οικονομικούς εισαγγελείς, έγινε μέσω αγορών - πωλήσεων πετρελαϊκών προϊόντων και διαμεσολάβησης εταιρειών του εξωτερικού και offshore, οι οποίες δεν ελέγχθηκαν ως όφειλαν λόγω της ερμηνείας που έδωσε στην υφιστάμενη νομοθεσία ο Χάρης Θεοχάρης και τροπολογίας του Γιάννη Στουρνάρα που μετέτρεπε σε «μαχητές τριγωνικές συναλλαγές» και μάλιστα αναδρομικά.

ΤΗΝ Τετάρτη στη Βουλή είχαμε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας. Τα κλοπιμαία από τον προϋπολογισμό του κράτος υπολογίζονται τη συγκεκριμένη περίοδο (1997-2014) στα 85 δισ. ευρώ! Μέσω υπερτιμολογήσεων, αδιαφάνειας και σκανδάλων όπως αυτά του ΚΕΕΛΠΝΟ, του "Ερρίκος Ντυνάν" και της Novartis. Και τι απάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση; να εξεταστεί και η περίοδος 2015 - 2017! Όχι πως απαγορεύεται, αλλά, όταν δεν έχεις καμία ένδειξη για να θέσεις το αίτημα, αυτό υποβάλλεται για να θολώσει τα νερά και να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη η ψευδαίσθηση ότι όλοι ίδιοι είναι.

ΝΑΙ, μα η χώρα χρεοκόπησε το 2010. Και τη χώρα τη χρεοκόπησε η πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η χώρα βυθίστηκε σε παρατεταμένη κρίση αποδεχόμενη τη λάθος συνταγή του ΔΝΤ, όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης Αντώνης Σαμαράς πριν προσκυνήσει στο Βερολίνο, για να γίνει εργολάβος σε γκραν γκινιόλ έργο. Η χώρα απώλεσε μέσα σε μια πενταετία το 25% του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος. Γεγονός που στην ιστορία έχει συμβεί μόνον σε χώρες που βγαίνουν από πόλεμο. Και αυτό, το κατάφεραν οι κληρονόμοι της εξουσίας. Τα κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου και τα διεθνή κέντρα που τον στήριζαν, για να φέρει μέσω της Ελλάδας το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη.

ΠΑΡΑ ταύτα οι ένοχοι που φέσωσαν τους φορολογούμενους ακόμα και με τα δάνεια των κομμάτων τους κουνάνε το δάχτυλο στην Αριστερά επιχειρώντας να πλήξουν το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της, την εντιμότητα. Εκείνο το πλεονέκτημα που την έφερε στην εξουσία για να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο και να απαλλαγεί ο τόπος από τους νταβατζήδες που έκαναν κουμάντο.

Αυτό το πλεονέκτημα πρέπει να προστατευτεί. Είναι ιερή εθνική υποχρέωση όλων των υπουργών και του πρωθυπουργού προσωπικά. Και είναι εθνική υποχρέωσή τους να φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όλους τους κλέφτες του εθνικού πλούτου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο αίτημα - απαίτηση της κοινωνίας, ώστε όλοι οι Έλληνες, παρά τις δυσκολίες, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αναγέννηση της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL