Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Πρώτη φορά Εξεταστική για την Υγεία με 187 "ναι" / Σήμερα στην "Αυγή": Δωρεάν φάρμακα για συντάξεις έως 700 ευρώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρώτη φορά Εξεταστική για την Υγεία με 187 "ναι" / Σήμερα στην "Αυγή": Δωρεάν φάρμακα για συντάξεις έως 700 ευρώ

Στο πακέτο των αντίμετρων από το 2019

Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για τους συνταξιούχους που λαμβάνουν έως 700 ευρώ, και αντιστοιχούν στο 40% του συνόλου των συνταξιούχων, προβλέπει το πακέτο των μέτρων που θα νομοθετηθούν από τώρα ως αντιστάθμισμα για την περικοπή της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% από το 2019.

Η ίδια ρύθμιση περιλαμβάνει και κλιμακωτή μείωση της συμμετοχής, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, για τους υπόλοιπους συνταξιούχους: 50% μείωση συμμετοχής για συντάξεις 700 ευρώ έως 12.000 ευρώ και 25% για άνω των 1.200 ευρώ.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Πρώτη φορά Εξεταστική για την Υγεία με 187 "ναι"

Αριστεία Ν.Δ. αλλά και ΠΑΣΟΚ στην αδιαφάνεια

* Ένοχη σιωπή από τον Κυρ. Μητσοτάκη

* "Τρελό πάρτι, σαν να μην υπήρχε αύριο" κατήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας, αντιπαραβάλλοντας την εικόνα της κυβέρνησης με εκείνη της Ν.Δ.: "Αποδειχθήκαμε ανίκανοι στις μίζες, στη ρεμούλα, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, τη διαφθορά και στις κομπίνες"

Με 187 "ναι" και την ένοχη σιωπή της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ συστάθηκε η Εξεταστική για το "τρελό πάρτι, σαν να μην υπήρχε αύριο" που στηλίτευσε ο Αλ. Τσίπρας. Εθνικό σχέδιο κατά της διαφθοράς σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και νομοσχέδια για τα φάρμακα προανήγγειλε ο Ανδ. Ξανθός. "Η διαφθορά καθοδηγήθηκε από πολιτικές δυνάμεις" σημείωσε ο Π. Πολάκης και, παρουσιάζοντας στοιχεία για διασπάθιση δεκάδων δισ., προειδοποίησε: "Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι".

Περικοπές στη "διαφορά", εκτός οι επικουρικές

Στην "προσωπική διαφορά" των 900.000 δικαιούχων, σε σύνολο 2,5 εκατ. συνταξιούχων, θα εστιαστούν οι περικοπές των συντάξεων από το 2019, ενώ θα τεθεί και πλαφόν στις μειώσεις, που θα κυμανθεί στο 20%-22%. Εκτός περικοπών μένει η μεγάλη πλειονότητα των μεσαίων συντάξεων του ΙΚΑ, που κυμαίνεται στα 620 ευρώ, καθώς και οι επικουρικές.

Συνάντηση με Αλ. Τσίπρα

Ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία από τη Fraport

Ως προάγγελο εισόδου και άλλων επενδυτών στην Ελλάδα χαρακτήρισε την επένδυσή της η Fraport, με τον πρωθυπουργό να μιλά για "ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία", επισημαίνοντας ότι η επένδυση ήρθε έπειτα από "μια δύσκολη διαπραγμάτευση" για "να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις, τις θέσεις εργασίας, καθώς και τη διαρκή αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων".

Λαγκάρντ για χρέος

Τώρα το πώς, το 2018 το πόσο

Μήνυμα στην Ευρωζώνη, δύο ημέρες μετά τη συνάντηση με την Άν. Μέρκελ, έστειλε χθες η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέροντας ότι ναι μεν το «εύρος» της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα αποφασιστεί το 2018, δηλαδή μετά το τέλος του προγράμματος, ωστόσο τώρα πρέπει να αποφασιστούν οι «τεχνικές λεπτομέρειές» της. "Δεν μπορούμε να μείνουμε στη γενικότητα μιας λίστας τεχνικών επιλογών. Πρέπει να μπούμε στις τεχνικές λεπτομέρειες" είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ, η οποία χθες συναντήθηκε με τον Π. Μοσκοβισί, ο οποίος ανακοίνωσε πως είχαν "εποικοδομητικές συνομιλίες".

Π. Καμμένος: 

Αδιαπραγμάτευτες οι σχέσεις κράτους - Εκκλησίας

"Αδιαπραγμάτευτες" χαρακτήρισε ο Π. Καμμένος τις διατάξεις του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας - κράτους και ορίζουν ως επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ξεκαθάρισε ακόμα πως όσο οι AN.ΕΛΛ. συμμετέχουν στην κυβέρνηση, «το Άγιο Φως θα το υποδεχόμαστε με τιμές αρχηγού κράτους».

Ιερώνυμος για Τσίπρα:

"Έπεσε στα βάτα" ΔΝΤ - τρόικας - Σόιμπλε

Τα βάτα στα οποία έπεσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι η τρόικα, το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε, διευκρίνισε χθες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας: «Αγαπώ, σέβομαι και έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό και σαν πατέρας προς παιδί τον πονάω, τον λυπάμαι διότι θέλει, αγωνίζεται, προσπαθεί»

Ο Τραμπ και το έγκλημα στη Συρία

Τα γεράκια του Πενταγώνου των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Τραμπ ενεργούν ως διεθνείς δικαστές και τιμωροί στην περίπτωση του πρόσφατου εγκλήματος στη Συρία με χημικά όπλα εις βάρος αμάχων. Αντί για αξιόπιστη διεθνή έρευνα και παραπομπή της υπόθεσης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που εδρεύει στη Χάγη, επέλεξαν στρατιωτική επίθεση στη Συρία....

του Πάνου Τριγάζη

Ρωσία - ΗΠΑ

Ζήτημα εμπιστοσύνης

Πρώτο βήμα για εκτόνωση της έντασης η συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο. "Οι δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν αυτού του είδους τις σχέσεις" διαπίστωσε ο υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ, ενώ ο Ρώσος ομόλογός του Λαβρόφ έκανε λόγο για "ωρολογιακές βόμβες" από την εποχή του Ομπάμα.

Η Ιταλία περιορίζει το άσυλο

Επίσπευση επαναπατρισμών, κατάργηση της έφεσης και εθελοντική εργασία. Η ιταλική Βουλή ενέκρινε τον νόμο της κυβέρνησης Τζεντιλόνι με τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL