Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
avgileaks / Ένας παπάς έκανε άνω - κάτω τη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Ένας παπάς έκανε άνω - κάτω τη Ν.Δ.

Τα πανηγύρια και οι ιαχές θριάμβου στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στη θέα του παπά των Τεμπών να αποκαλεί τον πρωθυπουργό... ακροαριστερό, πήραν γρήγορα τέλος όταν κάλεσαν τον Πρόεδρο να συμμετάσχει σε αυτά.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν ότι έπιασαν επιτέλους τόπο οι προσπάθειες τόσων μηνών να πείσουν τους πολίτες ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι κάτι ανάμεσα σε κομμουνιστοσυμμορίτη και μετεμψύχωση του Στάλιν, που, όταν έχει ελεύθερο χρόνο στο Μαξίμου, ονειρεύεται να μετατρέψει την Αθήνα σε κάτι από Πιονγκ Γιανγκ με λίγο από Καράκας. Και τώρα ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος, όπως ο παπάς στα Τέμπη, αποκαλούσε με απίστευτο αυθορμητισμό τον Αλ.Τσίπρα... ακροαριστερό.

Όπως μας περιέγραφαν αυτόπτες μάρτυρες, αρκετοί ξέσπασαν σε κλάματα από συγκίνηση, άλλοι έτρεχαν να μοντάρουν το απόσπασμα και να το ρίξουν στο Twitter και το Facebook. Κορυφαίος επιτελάρχης έψαχνε να βρει τον παπά για να του κάνουν ειδική φωτογράφιση για τις εκλογικές αφίσες.

“Ένας παπάς γκρέμισε τον Τσιπρισμό” φώναζε ένας από τη νεολαία, ενώ μια ομάδα ξεκινούσε να σχεδιάζει αυθόρμητη διαδήλωση και καλούσε κόσμο από όλη την Ελλάδα να συγκεντρωθεί στα Τέμπη. Σύμφωνα με το πλάνο οι αγανακτισμένοι από το κομμουνιστικό καθεστώς Τσίπρα θα κρατούσαν πλακάτ με την φωτογραφία του ιερωμένου, ενώ κεντρικά συνθήματα θα ήταν: “Κάτω οι ακροαριστεροί” και “Akroaristeroi Go Home”.

Η πορεία θα ξεκινούσε από τη διπλή σήραγγα των Τεμπών και κατεβαίνοντας την Ε1, γνωστή και ως ΠΑΘΕ, θα έμπαιναν στην πορεία και ο Βόλος, η Λαμία, τα Καμμένα Βούρλα, ο Θεολόγος, η Κωπαΐδα και τέλος τα βόρεια προάστια. Από εκεί η αγανακτισμένη πορεία θα έφτανε στο Σύνταγμα. Τότε ήταν που φώναξαν τον Κ. Μητσοτάκη και αντί να τους δώσει το τελικό ΟΚ, άρχισε να φωνάζει.

“...Και τι θα κάνετε στο Σύνταγμα;” τους ρώτησε. “Θα καλέσουμε τον Τσίπρα να έρθει στο Σύνταγμα να παραδώσει την εξουσία” του είπαν αυθόρμητα. “Και οι συγκεντρωμένοι είστε σίγουροι ότι θα του πουν να φύγει ή θα τον κυνηγάνε να βγάλουν selfie μαζί του όπως στα Τέμπη;”.

“Μα ούτε ένα βίντεο μέχρι το τέλος δεν μπορούν να δούν; Έτσι θα πάμε Μαξίμου;” ακούστηκε να λέει στον Άδωνι καθώς αποχωρούσαν μαζί από την αίθουσα τον πανηγυρισμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL