Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Στο survivor των fake news
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο survivor των fake news

Ψευδείς ειδήσεις, διαρροές, ελεύθερο κάμπινγκ, ληστές, δολοφόνοι, κακοποιοί που αποφυλακίστηκαν και off shore. Η Ν.Δ., που επέβαλε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, φρίττει για τα 3 ευρώ στην ΕΡΤ, τα οποία η ίδια είχε ορίσει από την εποχή της ΝΕΡΙΤ.

Τα ρεπορτάζ των καναλιών χωρίς ειδήσεις αναπαράγουν προσδοκίες και εκτιμήσεις. Έγκριτοι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα non paper της Ν.Δ. ως κριτική στην κυβέρνηση. Διαψεύστηκαν τα μέτρα για το 2018, συμφωνία κοντά και το αφήγημα του τετάρτου Μνημονίου τέλειωσε πριν προλάβει να ξεκινήσει... ακόμα και από τον Σόιμπλε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει εισφορές για να συντηρεί το κράτος. Εμείς θέλουμε κάτι άλλο» είπε ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κ. Κυρανάκης, χωρίς να μπει σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που όλοι γνωρίζουμε, ιδιωτική ασφάλιση, ιδιωτική υγεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια, απολύσεις.

«‘Η λιτότητα τελείωσε’ έπαιζε η ΕΡΤ. Είναι αυτό αντικειμενικότητα;» κατήγγειλε ο κ. Κυρανάκης. Μόνο που για κακή του τύχη ήταν η δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου που έλεγε: «Θα προχωρήσουμε πέρα από τη λιτότητα και θα επικεντρωθούμε στις βαθιές μεταρρυθμίσεις». Συντονισμένη η επίθεση της Ν.Δ. στην ΕΡΤ. Λογικό πρότυπό τους είναι η πλουραλιστική ενημέρωση του ΣΚΑΪ.

Αμφισβητούσε τα στοιχεία της κυβέρνησης επικαλούμενος «τη δική του εσωτερική πληροφόρηση» ως πιο αξιόπιστη ο Γ. Βρούτσης (ΣΚΑΪ). Έφυγε από το υπουργείο, αλλά τα παραπαίδια του επιμελώς φροντίζουν να τον κρατούν ενήμερο.

https://www.youtube.com/embed/0bZjZ-e-JzA?rel=0

«Την ώρα που καίγεται η χώρα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με τέτοια ζητήματα» είπε μιλώντας για το ελεύθερο κάμπινγκ, στη χώρα του Survivor. Τουλάχιστον στο ελεύθερο κάμπινγκ οι άνθρωποι κάνουν διακοπές χωρίς να ξεφτιλίζονται δημοσίως για μια φέτα ψωμί.

Έτερος έγκριτος αναλυτής του ΣΚΑΪ, ο κ. Φιλιππίδης, μας μίλησε στην αρχή της εβδομάδας για «έλλειμμα διαπραγματευτικής ικανότητας της κυβέρνησης», που συνομιλεί με τους αδύναμους και όχι με Σόιμπλε, Τόμσεν και Ντάισελμπλουμ. Το έλλειμμα φαίνεται όμως να απέδωσε και -ω του θαύματος- κινητοποιήθηκαν οι σοσιαλδημοκράτες του SPD.

Μπ. Παπαδημητρίου: «Ρωτάω για Ελλάδα, ακούγεται τίποτα; Τσιμουδιά, σαν να μην υπήρξε» πρωί Παρασκευής. Λίγο πριν από το μεσημέρι Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί μόνο για την Ελλάδα μιλούσαν και για την κατ’ αρχήν συμφωνία. Πάλι μέσα έπεσε ο έγκριτος αναλυτής με τις «σωστές» πληροφορίες.

https://www.youtube.com/embed/8jZRglSS6Cg?rel=0

Ο Μπ. Παπαδημητρίου θα είναι πάντα με τους νικητές, να το ξέρετε. «Αν και το μεσοπρόθεσμο είναι εξαιρετικό πακέτο και φαντάζομαι θα το πάρουν. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι ο κ. Τσίπρας θα έκανε τέτοια διαπραγμάτευση, τόσο εκτεταμένη όση δεν έκαναν όλοι μαζί οι πρωθυπουργοί των μνημονίων. Μακάρι να τα καταφέρει. Εγώ μαζί του είμαι». Παρασκευή βράδυ ΣΚΑΪ, φυσικά.

Μπ. Παπαδημητρίου: «Ο Στουρνάρας έδωσε τεράστια μάχη» και, ευτυχώς για εμάς, την έχασε. «Δήθεν μάχη για τα εργασιακά δίνει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Φορτσάκης (ΣΚΑΪ) και ευτυχώς για εμάς, την κέρδισε...

Άφρισε ο μνημονιακός (όπως αρέσκεται να δηλώνει) αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης στο κεντρικό τηλεπαράθυρο του ΑΝΤ1. Επιτέθηκε στην κ. Αχτσιόγλου που κέρδισε τη μάχη για τα εργασιακά θυμίζοντάς μας ότι δεν έδιωξε την τρόικα. Ναι, αλλά για τη Συρία δεν είπατε τίποτα, μόνο δεν μονολόγησε.

Μικρή συμβουλή: Δευτέρα πρωί φορέστε βαρύ αντιτηλεοπτικό εξοπλισμό -ένα μικρό χαμόγελο κάνει θαύματα- και βγείτε βόλτα. Προμηνύεται διακαναλική βροχή, με όλμους μέτρων και αναλυτικών πινάκων για το πόσο θα υποφέρουμε από το 2018 και μετά, όταν τελειώσουν προγράμματα και επιτροπεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL