Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Με αφορμή ένα πάρτι...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με αφορμή ένα πάρτι...

Θέλω να γράψω ένα μυθιστόρημα. Δεν έχω ιδέα τι θέλω να γράψω. Δεν ξέρω αν θα είναι μια ιστορία έρωτα και πάθους. Δεν ξέρω αν θα βουτήξω τις σελίδες στο αίμα και τη φρίκη. Δεν με νοιάζει αν θα εξιστορήσω τις εσωτερικές μου συγκρούσεις ή θα αυτοπυρποληθώ ενώπιον του αναγνωστικού κοινού. Θέλω να γράψω και να εκδώσω ένα μυθιστόρημα για έναν και μόνο λόγο. Για μία και μόνο σελίδα του βιβλίου θέλω να ζήσω την αίγλη του συγγραφέα. Μόνο και μόνο για τη σελίδα, εκεί στην αρχή του βιβλίου, όπου είθισται ο δημιουργός να καταθέτει μια αφιέρωση. Θέλω να δω το έργο μου στα ράφια και τις βιτρίνες των αστραφτερών βιβλιοπωλείων της πρωτεύουσας και όχι μόνο.

Θέλω να αφήσω μια ολιγόλογη αφιέρωση στα αγόρια και στα κορίτσια που με το όνομά τους σταμπαρισμένο στο στήθος και το χαμόγελο καρφιτσωμένο στο στόμα είναι υποχρεωμένα να κυνηγούν μισό μεροκάματο στη διπλοβάρδια για να πουληθεί το βιβλίο μου. Λίγες λέξεις λογοτεχνικής υφής, για τα αγόρια και τα κορίτσια της καθημερινής “αξιολόγησης” των επιδόσεών τους, θέλω να κοσμούν διακριτικά την εισαγωγή του βιβλίου μου. Για τα παιδιά της γενιάς των 400 -και πολλών λέω- ευρώ που ο θεός τα φύλαξε και δεν έγιναν υψηλόμισθοι των 780 και γλίτωσαν την απόλυση θέλω να γράψω.

Με αυτά τα παιδιά -που για πολλούς είναι τυχερά που δεν στέκονται στην ουρά του ΟΑΕΔ- θέλω να ξεδιπλώσω το ταλέντο μου μια μέρα των ημερών. Και τότε με φαντάζομαι να με καλούν σε opening party στην Τσακάλωφ, να υπογράφω το best seller μου υπό το αξιολογούμενο χαμόγελο των παιδιών με τα πορτοκαλί μπλουζάκια πριν πάρουν τον δρόμο για το λογιστήριο επειδή δεν “έπιασαν” τον ημερήσιο στόχο, ο οποίος ποτέ δεν πέφτει κάτω από 40.000 ευρώ.

Το ονειρεύομαι αυτό το party με τα ποτά, τους θαυμαστές, τις συστάσεις και τις καλοτάξιδες ευχές. “Καλοτάξιδο το βιβλίο σας κύριε Κ...” θα μου λένε κι εγώ θα φορτώνω τις εκδόσεις τη μία μετά την άλλη στην ολοφώτιστη γαλέρα των παιδιών με τα πορτοκαλί μπλουζάκια και το όνομα σταμπαρισμένο στο στήθος. Με τη γαλέρα να ταξιδεύει από το πρωί ώς το βράδυ να πιάσει λιμάνι στα 40 χιλιάρικα είσπραξης.

Θα περάσουμε ωραία σε αυτό το πάρτι και σας θέλω όλους εκεί. Σας θέλω για να διαβάσουμε την αφιέρωση του βιβλίου μου και μετά τα φώτα ας σβήσουν. Ας σβήσουν και τα χαμόγελα στη βιτρίνα. Ας σβήσουν μαζί και οι ευχές. Κι ας μείνουν μόνο τα καρτελάκια με τα ονόματα του Γιώργου και της Ζωής πριν πάρουν τον δρόμο για το λογιστήριο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL