Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σήμερα στην Αυγή: Πού κλειδώνει η διαπραγμάτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Πού κλειδώνει η διαπραγμάτευση

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και μια "συνολική συμφωνία" με τους δανειστές που θα περιλαμβάνει και τις δεσμεύσεις για τα πλεονάσματα και τη βιωσιμότητα του χρέους μετά το 2019.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και τις αναφορές Ευρωπαίων και Ελλήνων αξιωματούχων, όλα τα επίμαχα σημεία της διαπραγμάτευσης (φορολογικό, συνταξιοδοτικό, αντισταθμιστικά, ενεργειακά και εργασιακά) στα βασικά τους σημεία έχουν κλείσει, ενώ οι λεπτομέρειες που απομένουν αναμένεται να διευθετηθούν με την επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, για την οποία πιθανότατα θα ανάψει σήμερα το πράσινο φως το EWG.

"Τίποτα δεν ισχύει, αν δεν συμφωνηθούν όλα" ανέφεραν Βρυξέλλες, ESM και κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας τη συζήτηση για το ύψος των πλεονασμάτων και τη βιωσιμότητα του χρέους, η οποία, όπως αποκαλύφθηκε, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Κυβέρνηση: Χτυπήσαμε κάποιο "νεύρο"...

Το παλιό σύστημα ανέσυρε τον Σημίτη δίπλα στον Μητσοτάκη

Σύμπτωμα του πολέμου του παλιού πολιτικού συστήματος κατά της κυβέρνησης -"φαίνεται ότι χτυπήσαμε κάποιο 'νεύρο'" είπε με νόημα ο Δ. Τζανακόπουλος- θεωρεί η κυβέρνηση την ανάσυρση από τις εφεδρείες του Κ. Σημίτη, του "ανθρώπου που έβλεπε τις μίζες να περνούν", και των άλλων πρωταγωνιστών του "εκσυγχρονιστικού μπλοκ" και την πλήρη ταύτισή τους με τον Κ. Μητσοτάκη.

Ο Κ. Μπαργιώτας στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Μια μετεγγραφή διχάζει κι άλλο την Κεντροαριστερά

Η μετεγγραφή του Κ. Μπαργιώτα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη έριξε τους τίτλους τέλους στη συνεργασία της Κεντροαριστεράς. Ο Στ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στη Φ. Γεννηματά κατηγορώντας την ότι απουσίασε από την παραπομπή Παπαντωνίου λόγω ενασχόλησης με τις μετεγγραφές, ενώ η Ώρα Αποφάσεων (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης) εγκάλεσαν το ΠΑΣΟΚ...

UNICEF: Σε συνθήκες φτώχειας 500.000 παιδιά στην Ελλάδα

Σχεδόν ένα στα δύο παιδιά στην Ελλάδα ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης, σύμφωνα με την ελληνική επιτροπή της Unicef, η οποία, σε σχετική της έκθεση, αναφέρεται στις καταστροφικές επιπτώσεις που είχαν η κρίση και οι πολιτικές λιτότητας στο επίπεδο διαβίωσης των νοικοκυριών με παιδιά στη χώρα τα χρόνια της κρίσης και της εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας.

Υπογεννητικότητα και μετανάστευση

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε πρόσφατα το Εργαστήρι Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας έως το 2050 «αναμένεται να είναι, ανεξαρτήτως σεναρίων, συνεχής, αν και με διαφοροποιημένους ανά σενάριο/περίοδο ρυθμούς πτώσης».

BREXIT: Goodbye forever...

"Αντίο για πάντα" είπε χθες στην Ε.Ε. η Τερέζα Μέι εξ ονόματος της χώρας της ζητώντας και επίσημα "διαζύγιο" από την Ε.Ε. "Ευχαριστούμε και αντίο" απάντησε απ' την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ. 

Τουρκία - ΗΠΑ: Το παιχνίδι των εκβιασμών

Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η σύλληψη Τούρκου μεγαλοτραπεζίτη στις ΗΠΑ και οι αποκαλύψεις για ένα ύποπτο τηλεφώνημα σε πραξικοπηματία από το αμερικανικό προξενείο δίνουν τον τόνο της σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL