Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Δ. Τζανακόπουλος: Αισιοδοξία για τα εργασιακά, νομοθέτηση μετά την επίτευξη συνολικής συμφωνίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Αισιοδοξία για τα εργασιακά, νομοθέτηση μετά την επίτευξη συνολικής συμφωνίας (Video)

https://www.youtube.com/embed/GuIpqT4Ck94

Εκτίμησε ότι αναμένει θετική κατάληξη στο θέμα των εργασιακών μετά τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού στο θέμα αυτό. «Μετά τη Ρώμη, τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, όπως των κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Τζεντιλόνι, τη στάση του τους σοσιαλιστικού κόμματος έχει δημιουργηθεί πολιτικός συσχετισμός που θα οδηγήσει σε θετική κατάληξης το θέμα των εργασιακών».

«Τα εργασιακά θα είναι τόσο θετικά που θα χαρούμε να τα νομοθετήσουμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι πρέπει να περιμένουμε τη συνολική συμφωνία που όπως είπε «μένει να δούμε αν θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις των δανειστών ότι θα καταλήξουμε την 7η Απριλίου».

Τόνισε επίσης ότι είναι πολλά τεχνικά θέματα που συζητούνται και πολλά πολιτικά με συμβολισμούς τα οποία αναμένουμε να κλείσουν σε μια συνολική συμφωνία ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν υποχωρεί σε ομαδικές απολύσεις και στο λοκ άουτ .

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει καμιά υπογραφή αν δεν υπάρξουν συλλογικές αποφάσεις» υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος και απαντώντας για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης επεσήμανε ότι «είναι σαν το σκάκι, αν αποκαλύψεις τις επόμενες κινήσεις σου ο αντισυμβαλλόμενος σου θεωρεί ότι έχουν ήδη γίνει. Όλοι κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Η συζήτηση για τη συμφωνία θα διεξαχθεί αναλυτικότατα και θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν

Αναφορικά με τη ΔΕΗ υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να δίνουμε δημόσιες υποδομές σε τιμή κάτω του κόστους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε αιτήματα των δανειστών» υπογραμμίζοντας ότι «θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και την δυνατότητά μας να την αξιοποιούμε προς όφελος του ελληνικού λαού».

Μεγάλη εντύπωση έκανε η χθεσινή συνέντευξη του κ. Σημίτη στο ΣΚΑΙ, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «ενδεικτικό ενός τρόμου» «φαίνεται ότι η κυβέρνηση εδώ έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο» καθώς ανασύρθηκε μια εφεδρεία του πολιτικού κατεστημένου που βρίσκεται «σε απόλυτη ταύτιση με τη σημερινή γραμμή της Ν.Δ. ο κ. Σημίτης έρχεται να ταυτιστεί με τον Κ. Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα ενός πολέμου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, σχετίζεται με την προσπάθεια μας να ρίξουμε άπλετο φως σε υποθέσεις που βρίσκονταν στη σκιά. Να τις ξεκουκουλώσουμε όπως είπε ο Πρωθυπουργός.

«Ο κ. Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL