Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.1°C19.5°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.1°C18.1°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.0°C
2 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.4°C15.2°C
2 BF 62%
Προανακριτική για τον Γ. Παπαντωνίου μετά από 13 χρόνια / Σήμερα στην "Αυγή": Ντρέπονται τον καθρέφτη τους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προανακριτική για τον Γ. Παπαντωνίου μετά από 13 χρόνια / Σήμερα στην "Αυγή": Ντρέπονται τον καθρέφτη τους

Προανακριτική για τον Γ. Παπαντωνίου μετά από 13 χρόνια

* Διά της απουσίας από τη συζήτηση, Φ. Γεννηματά και Κυρ. Μητσοτάκης απέφυγαν να απολογηθούν για την πολυετή ασυλία που προσέφεραν στον πρώην υπουργό οι κυβερνήσεις τους

Το κυβερνητικό παρελθόν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στοιχειώνει τις σημερινές ηγεσίες των δύο κομμάτων. Παρ' ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ψήφισαν "επί της αρχής" υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γ. Παπαντωνίου, την οποία πρότειναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛΛ., η Φ. Γεννηματά και ο Κυρ. Μητσοτάκης απέφυγαν να παραστούν στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή και να εξηγήσουν γιατί επί δέκα και πλέον χρόνια οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες τους διατηρούσαν το άλλοτε εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ υπό καθεστώς κοινοβουλευτικής ασυλίας. Και αν ο λόγος απουσίας της κ. Γεννηματά είναι -προφανώς και έως έναν βαθμό- κατανοητός, ευδιάκριτος είναι και ο λόγος για τον κ. Μητσοτάκη! Η Ν.Δ. "αξιοποίησε" αναλόγως με το ΠΑΣΟΚ τη σκανδαλώδη συνταγματική διάταξη που θέσπισαν από κοινού για την παραγραφή τυχόν αδικημάτων των υπουργών πριν καν συζητηθούν. Αναλόγως και εξίσου προσχηματικώς.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Στοιχεία, έως τώρα, για μίζες 28 εκατ. ευρώ

Στ. Κοντονής: "Κορωνίδα της διαφθοράς η Novartis"

"Κορωνίδα της διαφθοράς στην Ελλάδα" χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής αποκαλύπτοντας στη Βουλή ότι τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν πως οι μίζες γι' αυτό το σκάνδαλο ανέρχονται σε 28 εκατ. ευρώ, δηλαδή είναι μεγαλύτερο και από αυτό της Siemens. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην παραίτηση της εισαγγελέως Ελ. Ράικου λέγοντας με νόημα ότι "είχε εμπράκτως λάβει την απόλυτη στήριξη. Και αυτό μπορεί να το βεβαιώσει με δήλωσή της".

Συνάντηση μιάμισης ώρας

"Συναντίληψη" Μητσοτάκη - Στουρνάρα

Μπορεί να μην έγιναν δηλώσεις μετά τη συνάντηση μιάμισης ώρας Μητσοτάκη - Στουρνάρα, αλλά οι πληροφορίες συνέκλιναν ότι μεταξύ των δύο διαπιστώθηκε... "συναντίληψη". Σύμφωνα με “γαλάζιες” πηγές, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε την “ανησυχία” του για την οικονομία και ο κεντρικός τραπεζίτης... συμφώνησε. Μάλιστα κύκλοι της ΤτΕ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες προσθέτοντας πως ό,τι έχει να πει ο διοικητής το λέει μόνος του.

Ευ. Τσακαλώτος: "Θα κλείσουμε την αξιολόγηση πιο γρήγορα απ' όσο νομίζετε"

Προτρέποντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Βουλής να μην πιστεύουν τα κινδυνολογικά πρωτοσέλιδα, ο Ευ. Τσακαλώτος διαμήνυσε χθες ότι "θα κλείσουμε την αξιολόγηση πολύ πιο γρήγορα από όσο νομίζετε". Άλλωστε, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, διαφαίνεται κοινός τόπος στα εργασιακά, καθώς το ΔΝΤ φέρεται να έχει δεχτεί να υπάρξει ένα πλαίσιο επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Η μάχη για δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού συνεχίζεται, ενώ στη συζήτηση μπαίνει και η επεξεργασία προτάσεων για συνέργειες της ΔΕΗ με επιχειρήσεις και φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Μαχητές, επιζώντες και μαχόμενη έδρα

Στο λεξικό του Μανόλη Τριανταφυλλίδη διαβάζω: «1. ο πολεμιστής, 2. αυτός που αγωνίζεται για κάτι, ιδίως για ορισμένο ιδανικό ή ιδεολογία· αγωνιστής». Αυτά για το λήμμα «μαχητής». Μου έρχονται αναπότρεπτα στον νου εικόνες παλιότερες και συγκαιρινές. Η εμβληματική φωτογραφία της Χρυσούλας Παπαλαζαρίδου, της μαχήτριας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι φωτογραφίες των μαχητριών στο Κομπάνι και αναρίθμητες άλλες εικόνες σε πλήρη αντιστοιχία με τα περιεχόμενα του λήμματος. Παρηγοριέμαι...

του Κώστα Κουτρουμπάκη

Πράκτορες της ΜΙΤ αλώνιζαν στη Γερμανία!

Πολιτικό σεισμό προκαλούν στη Γερμανία οι αποκαλύψεις ότι η ΜΙΤ παρακολουθούσε πολίτες τουρκικής εθνικότητας ως υπόπτους για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον άνθρωπο που ο Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή του περυσινού αποτυχημένου πραξικοπήματος εναντίον του. Με σκληρή γλώσσα ο γερμανικός πολιτικός κόσμος κατήγγειλε την Άγκυρα και κάλεσε την κυβέρνηση της Μέρκελ να σταματήσει να αντιμετωπίζει με υποχωρητικότητα τον Ερντογάν.

Εμφυλιοπολεμικό κρεσέντο κατά Μπελογιάννη

Η Ν.Δ. χαϊδεύει το ακροδεξιό της ακροατήριο

Μετά τον χαρακτηρισμό του Μπελογιάννη από την ΟΝΝΕΔ ως... "πρωταγωνιστή του διχασμού", η Χ.Α. απείλησε μέσα στη Βουλή ότι θα... γκρεμίσει το σπίτι του Μπελογιάννη και η Ν.Δ., αντί να την απομονώσει, άφησε δυο βουλευτές της -που χειροκροτήθηκαν από πολλούς άλλους, με πρώτο τον Μ. Βορίδη, να εγκαλούν με εμφυλιοπολεμική επιχειρηματολογία τον Μπελογιάννη! Ν. Βούτσης: Αρνητική έκπληξη όσα λένε για το Μουσείο Μπελογιάννη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL