Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ξυδάκης: Περιορίζονται τα προνόμια των βουλευτών, έρχεται ρύθμιση για το αφορολόγητο (Video)

Για τα προνόμια των βουλευτών, αφορολόγητο και την εξαίρεση από τις μειώσεις στις συντάξεις κλήθηκαν να απαντήσουν σε ΣΤΑΡ και ΑΝΤ1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης. Για εσκεμμένη παραπληροφόρηση στο θέμα των συντάξεων μίλησε στο Κόκκινο, ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Θα υπάρξει ρύθμιση για το αφορολόγητο για να φορολογούνται οι βουλευτές όπως όλοι οι πολίτες» υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης στο ΣΤΑΡ τονίζοντας ότι όταν θα έρθει στη Βουλή εκεί θα φανεί στην πράξη ποιοι το εννοούν και ποιο όχι καθώς όπως είπε «καμία ένδειξη δεν υπάρχει από τη Ν.Δ» για το τι στάση θα κρατήσει.

Τα προνόμια που είχαν οι βουλευτές και οι μετακλητοί υπάλληλοι τα προηγούμενα έτη δεν έχουν καμία σχέση με σήμερα που έχουν περιοριστεί πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ίδιο ανέφερε και ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις προς όφελος των βουλευτών».

Ο κ. Παπαδημούλης ευχήθηκε με τη σειρά του, «όλα τα κόμματα στη Βουλή να υποστηρίξουν αυτές τις ρυθμίσεις».

Για εσκεμμένη παραπληροφόρηση μίλησε ο  αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Γιώργος Κατρούγκαλος σήμερα στο "Κόκκινο" για το θέμα των εξαιρέσεων των βουλευτών από τις μειώσεις στις συντάξεις.

«Η αλήθεια σε σχέση με τους βουλευτές σε σχέση με το ασφαλιστικό είναι ότι -μετά και από ρητή παρέμβαση του πρωθυπουργού πέρυσι την Άνοιξη- ορίστηκε στο άρθρο 4 του νόμου ότι δεν ισχύει καμία εξαίρεση για τους βουλευτές. Απαλείφθηκε η οποιαδήποτε εξαίρεση σχετικά με αυτούς. Στο άρθρο 13 ορίζεται ρητά ότι οι αναπροσαρμογές που προβλέπει ο νόμος εφαρμόζονται σε όλες τις συντάξεις που καταβάλλονται» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια