Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Σπυράκη: Ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει πράξη τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια (Video)

Τη διαφορά πολιτικής ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη αναφερόμενη στις «ιδεοληψίες»του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις διαρθρωτικές αλλαγές που δεν προχωρούν.

Οι «ιδεοληψίες» αυτές είναι πρώτα και κύρια «τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», οι απολύσεις στο Δημόσιο (ο γνωστός περιορισμός δαπανών που προτιμά ως όρο η Ν.Δ.), η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και η μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. μίλησε υπέρ του «ευέλικτου κράτους" "που δεν θα περιέχει δομές σπατάλης (φύλαξη ή καθαριότητα, άραγε;) που μόνο στόχο έχουν να συντηρούν καταστάσεις του παρελθόντος και να καταναλώνουν τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων» ενώ παράλληλα προασπίστηκε τις φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις».

Για να μας αποδείξει πόσο περίτρανα απέχει από το παρελθόν της, η Ν.Δ. στην κριτική που ασκήθηκε από το δημοσιογράφο της εκπομπής αναφερόμενος στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, που δεν έκανε πράξη η Ν.Δ. ώστε «να τα βρει μπροστά του ο ΣΥΡΙΖΑ» η κ. Σπυράκη επί λέξει απάντησε:

«Η νέα κατάσταση στη Ν.Δ. και ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν έχει καμία σχέση με αυτά που αναφέρετε για τις συντάξεις των βουλευτών, το μεγάλο κράτος, όπως ο ίδιος απέδειξε όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και καμία σχέση με τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, παρά μόνο γιατί θα τα κάνει». Να υπενθυμίσουμε ότι το μνημονιακό πλάνο που εφάρμοζε ο Κ. Μητσοτάκης προέβλεπε 15.000 απολύσεις το 2013 - 2014

Ωστόσο η κ. Σπυράκη συνέχισε υποστηρίζοντας τις λεγόμενες "διαρθρωτικές αλλαγές" λέγοντας αφού δεν μπορούν να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο κα να κάνουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια, «να φύγουν» κατέληξε η κ. Σπυράκη κάνοντας σαφείς τις προθέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν κάποτε γίνει ξανά κυβέρνηση.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια