Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Περί αγρίων κονίκλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περί αγρίων κονίκλων

Μπα. Καμιά ξηρασία στην κατασκευή και διασπορά ειδήσεων δεν προβλέπεται για το μέλλον. Αν κρίνουμε από το παρόν τουλάχιστον, στο οποίο οι εγχώριοι των φατριών και των συμμοριών σκάβουν στην κυβέρνηση τον λάκκο, μαζί με τον Κυριάκο. Κάποιοι κόβουν, άλλοι ράβουν, άλλοι μας παίρνουν μέτρα κι άλλοι γεμίζουν τη φαιά φαρέτρα. Δημοσιογραφικά, δεοντολογικά, και προπαντός ευρωπαϊκά. Χαμός! Με αμέριστη διεθνή συνδρομή στη συμφωνία αλήθειας του Μητσοτάκη, διακλαδωμένη από τους λοφίσκους διάφορων τοξικών ΜΜΕ, μέχρι το Έβερεστ του Ρώιτερς.

Του Ρόιτερς, μάλιστα. Το οποίο μας προέκυψε χθες από διεθνές πρακτορείο διεθνές τροφείο αγρίων κονίκλων. Διότι γέννησε, εξέθρεψε και απέστειλε στα πέρατα του κόσμου την είδηση με τα μεγάλα αυτιά, ότι ο Τσίπρας θα αναγγείλει πάραυτα εκλογές. Χθες ή σήμερα. Διότι είναι σε δύσκολη θέση. Κι αυτό -οποία σύμπτωση!- ταυτόχρονα με τη δήλωση ανωνύμου Ευρωπαίου αξιωματούχου, ότι αν δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση στα εργασιακά, δεν θα υπάρξει συμφωνία. Και, όπως και να έχει, δεν βλέπει πιθανό τον στόχο να κλείσει η αξιολόγηση τον Απρίλιο. Άρα, ζόρια ο Τσίπρας, άρα μην τα ρωτάς: Ρόιτερς.

Όταν βέβαια ένα διεθνές πρακτορείο μεταδίδει κάτι τέτοια δεν αρκεί να διαπιστώνει κανείς ότι μεταδίδει μπούρδες. Ακόμα και η δήλωση του Μαξίμου, που διαψεύδει χωρίς καμιά περιστροφή την κατασκευασμένη είδηση, δεν είναι αρκετή για να μηδενίσει τη ζημιά που γίνεται. Στην οικονομία, στις τράπεζες, στις αγορές, οι οποίες έχουν ευαγγέλιο το Ρόιτερς και μερικά άλλα διεθνή ΜΜΕ. Για να μην αναφέρουμε και την παράπλευρη απώλεια - τη νευρική κρίση της Ν.Δ., που όσο και να ’ναι ένα τσίτωμα το έπαθε. Εκλογές! Το είπε το Ρόιτερς!! Και αφού το είπε το Ρόιτερς, βάζει ο Κούλης τη στολή του. Και σε χρόνο μηδέν την ξαναβγάζει.

Μπορεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κρατήσει χαμηλούς τόνους, να εξέφρασε την ελπίδα η είδηση με τα μεγάλα αυτιά να είναι ανοησία και όχι παιγνίδι με το χρηματιστήριο. Στην πραγματικότητα όμως, πρόκειται για παιγνίδι πολλαπλών επιδιώξεων. Πολιτικών και οικονομικών. Παιγνίδι, μάλιστα, στο οποίο το συγκεκριμένο πρακτορείο συμμετέχει απλώς, μαζί με άλλα πάσης φύσεως πρακτορεία. Ελληνικά και διεθνή. Και η πείρα δείχνει ότι οι κόνικλοι που αμολούν κατά πάνω μας, δεν τρώνε κουτόχορτο. Σαρκοφάγοι είναι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL