Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.1°C21.5°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.4°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.6°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C19.9°C
4 BF 45%
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αρνείται τις επιστρατεύσεις απεργών που είχε κάνει η Ν.Δ. ως κυβέρνηση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αρνείται τις επιστρατεύσεις απεργών που είχε κάνει η Ν.Δ. ως κυβέρνηση (Video)

https://www.youtube.com/embed/Nf0xtzu48uoΠαραπέμποντας στη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη κατά των απεργών του Μετρό μίλησε για κατάχρηση του δικαιώματος της απεργίας και υπενθύμισε στους πολίτες πως αντιλαμβάνεται η Ν.Δ. το "ιερό δικαίωμα στην απεργία".

Όταν ο κ. Ζαχαριάδης υπενθύμισε την αυταρχική μεταχείριση που επεφύλαξε η Ν.Δ. στους απεργούς όταν ήταν κυβέρνηση, ο κ. Βαρβιτσιώτης αρνήθηκε ότι συνέβησαν επιστρατεύσεις λέγοντας: «Αφήστε τώρα που κάναμε επιστράτευση στο μετρό»! "Λέτε ψέμματα"! "Αυτό που λέτε είναι ψευδές"!

Την πρακτική των πολιτικών επιστρατεύσεων είχε κατά κόρον χρησιμοποιήσει η Ν.Δ. όταν ήταν κυβέρνηση. Ενδεικτικά είχαν γίνει επιστρατεύσεις εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ΠΝΟ,  τη ΔΕΗ και στους Εκπαιδευτικούς.

Tον κ. Βαρβιτσιώτη διαψεύδει ο Κωστής Χατζηδάκης σε βίντεο που ανακοινώνει την εισήγησή του στον τότε πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά για επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό.

Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο πρώην αρχηγός της Ν.Δ. και τότε πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς για την απεργία των εκπαιδευτικών: «Δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν κάποιες συνδικαλιστικές νοοτροπίες να ετοιμάζουν απεργία επειδή τους ζητήθηκε να εργάζονται δυο ώρες παραπάνω την εβδομάδα». «Το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από τις συντεχνιακές ιδιοτέλειες».

Συμπέρασμα: Η Ν.Δ., τα ίδια που έλεγε τότε υποστηρίζει και σήμερα, σε απόλυτη συνέπεια με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό που εκπροσωπεί, ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL