Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Κάθε Κυριακή εκλογές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάθε Κυριακή εκλογές

Σήμερα θα ακολουθήσω τη σύγχρονη άποψη για τη δημοσιογραφία, τη μετ-ανάλυση. Τη νέα τάση δηλαδή που πηγαίνει την απλή και σκουριασμένη διάσταση της ανάλυσης στη σφαίρα της πρόβλεψης.

Έτσι παρατηρώντας τα πολιτικά φαινόμενα πιστεύω ότι θα έχουμε εκλογές κάθε Κυριακή αρχής γενομένης από την Κυριακή 5 Μαρτίου έως τις 18 Ιουνίου που θα δημοσιεύσω τη νέα ανάλυσή μου. Σύμφωνα με δικές μου ασφαλείς εκτιμήσεις κάθε Κυριακή που δεν θα επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για κάλπες θα ακολουθεί ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Βασική εκτίμησή μου είναι ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνει τουλάχιστον τέσσερα διαγγέλματα μέχρι τον Ιούνιο, ενώ θα γίνουν και 1.534 θερμά επεισόδια με την Τουρκία.

Τώρα στο οικονομικό πεδίο και στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς το ΔΝΤ αναμένεται να μπαίνει στο ελληνικό πρόγραμμα τις μονές ημέρες και θα βγαίνει τις ζυγές ανοίγοντας τα σενάρια της δραχμής.

Ο Αλ.Τσίπρας θα κάνει τέσσερα διαγγέλματα, περίπου ένα τον μήνα υπό κανονικές συνθήκες.

Την ίδια ώρα στροφή στα δημοψηφίσματα εκτιμώ ότι θα κάνει ο Άδ. Γεωργιάδης, αφού πια με τις εκλογές το έχει τερματίσει και πρέπει να δείχνει πολιτική ευελιξία. Ο Κ. Μητσοτάκης, χωρίς να συμφωνεί, δεν θα διαφωνεί γιατί θα ασχολείται με άλλα σημαντικότερα πράγματα.

Με το βασικό σενάριο μετα-ανάλυσης, μέχρι τον Ιούνιο θα πάει τουλάχιστον οκτώ φορές στο Βερολίνο. Περίπου μία φορά το δεκαπενθήμερο, είτε τον έχουν καλέσει είτε όχι. Θα κάθεται έξω από την Μπούντεσταγκ για να δείχνει όλο και πιο έτοιμος να κυβερνήσει.

Όλως τυχαίως θα κάνει πως δίνει συνεντεύξεις στα διεθνή κανάλια, για να δώσει έναν τόνο αποδοχής από τα διεθνή media, τουλάχιστον. Τις υπόλοιπες ημέρες το νοικιασμένο συνεργείο θα χρησιμοποιείται από τους ευρωβουλευτές του κόμματος για να δηλώνουν πόσο πετυχημένα είναι τα ταξίδια του αρχηγού στο εξωτερικό και πόσο διψάει η Ε.Ε. για τον Κ. Μητσοτάκη.

Επειδή το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε οι δηλώσεις να γίνονται σε όλες τις εθνικές γλώσσες κρίθηκε χρονοβόρο, αφού θα περνούσαν μερικά χρόνια για να μάθουν τις βασικές λέξεις και την προφορά, αποφάσισαν να μοιράσουν τις γλώσσες μεταξύ τους.

Ο Γ. Κύρτσος ως πρώην κνίτης ανέλαβε το πρώην σοσιαλιστικό μπλοκ. Ο Μ. Κεφαλογιάννης ως γνήσιος Κρητικός όλες τις παραθαλάσσιες χώρες του Νότου. Η Μ. Σπυράκη τις πρωτεύουσες του σκληρού πυρήνα και τις δημοσιογραφικές ενώσεις, ενώ η Ε. Βόζεμπεργκ όλους τους δικηγορικούς συλλόγους στην Ευρωζώνη. Τέλος ο Θ. Ζαγοράκης θα παίξει μπάλα μόνος του καλύπτοντας τα κενά στην άμυνα και δίνοντας πάσες στον αρχηγό μήπως και βάλει γκολ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL