Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Κ. Ζαχαριάδης: Η συμφωνία σέβεται τις βασικές κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Ζαχαριάδης: Η συμφωνία σέβεται τις βασικές κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει (Video)

https://www.youtube.com/embed/DYCbLbRbglU

Ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι "δεν είναι υπό αίρεση οι ελαφρύνσεις αν δεν πιάσουμε το στόχο" προσθέτοντας ότι "δεν εκτιμά κανείς ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό". Αυτό που συμφωνήθηκε χθες, διευκρίνισε, ήταν ότι για όσες επιβαρύνσεις υπάρξουν θα νομοθετηθούν αντίστοιχες ελαφρύνσεις. 

"Από το 2010 που η χώρα βρέθηκε στα μνημόνια κάθε αξιολόγηση έκλεινε με μέτρα που έφερναν λιτότητα και ύφεση στην οικονομία για πρώτη φορά κατορθώσαμε να υπάρξει μία συμφωνία που λέει για τόσα αρνητικά, τόσα θετικά" υπογράμμισε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι πέρα από τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που αφορούν τα επόμενα χρόνια που θα συμφωνηθούν η ελληνική κυβέρνηση έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη. Όπως εκτίμησε έγινε ένα θετικό βήμα για τη χώρα, παρά τις δυσκολίες, ενώ οι προοπτικές που λένε για ανάπτυξη πάνω από 2% του ΑΕΠ "θα πιαστούν".

Χαρακτήρισε "κρίσιμο" το βήμα που έγινε στο χθεσινό Eurogroup, στην προσπάθεια "να βγει η χώρα από τα μνημόνια και την κρίση" και πρόσθεσε ότι παρόλο "που δεν θα είναι μια εύκολη διαδρομή, οι μέρες θα είναι καλύτερες από αυτές που ζούσαμε χθες".

Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι "επέρχεται μία κανονικοποίηση στο χώρο της εργασίας" καθώς και "ότι όλοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βλέπουν την Ελλάδα ότι κάνει βήματα ώστε να εξέλθει από αυτή τη διαδικασία και όχι ως πρόβλημα".

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL