Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Παρεξήγηση λόγω... "κηπουρών"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρεξήγηση λόγω... "κηπουρών"

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γιάννη Παντή περί των διορισμένων αντιπρυτάνεων στα πανεπιστήμια. “Και οι αντιπρυτάνεις θα εκλέγονται και οι πρυτάνεις και οι κοσμήτορες και οι αναπληρωτές κοσμήτορες. Θεωρούμε ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος του προηγούμενου νόμου που όποιος ήθελε διόριζε τον κηπουρό του” είπε από το συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, αναφερόμενος στο επερχόμενο ν/σ για τα μεταπτυχιακά και το νέο σύστημα εκλογής διοικήσεων των ΑΕΙ.

Τα περί “κηπουρών” γέννησαν επικρίσεις -δημόσιες και μη. Οι πρυτάνεις ζήτησαν με ανακοίνωσή τους "αναγνώριση στο έργο των αναπληρωτών πρυτάνεων" και "σεβασμό σε κάθε θεσμικό όργανο που έχει αναδειχθεί μέσα από τις ισχύουσες νόμιμες διαδικασίες".

Λίγες ώρες πριν από τη δημόσια ανακοίνωση των τελευταίων πάντως, το υπουργείο έσπευσε να διευκρινίσει: “Η διατύπωση του γενικού γραμματέα περί 'κηπουρών' δεν είχε σκοπό να θίξει κανέναν, αλλά μεταφορικά να περιγράψει την ανάγκη κάθε θέση στις αρχές διοίκησης να προκύπτει με εκλογικές διαδικασίες, διότι αυτή είναι η δημοκρατική επιταγή”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL