Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Η... γκέλα του μεγαλείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Η... γκέλα του μεγαλείου

Ορίστε, που βιαστήκαμε να ανεβούμε στα κεραμίδια κι εμείς και πλείστοι όσοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Αποδείχτηκε ότι δεν είναι για φόβο και για πανικό. Ο Τόμσεν το είπε καθαρά σε γερμανική εφημερίδα. Αν έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία για το 2016 και αν αποδειχτεί ότι είναι υπερβολικά απαισιόδοξες οι εκτιμήσεις και οι προγνώσεις του για την ελληνική οικονομία, το ΔΝΤ θα τις αλλάξει. Απλό και αποκαλυπτικό. Θα τις αλλάξει, και... το χέρι σου δώσ' μου και πάμε στου κόσμου την πιο νευρικιά διαδρομή.

Απλό στη δήθεν τεχνοκρατική του ευρύτητα. Αν έχει όλα τα στοιχεία... Σε βάζει όμως σε κάποιο προβληματισμό. Δηλαδή, για να διατυπώσουν δημοσίως εκτιμήσεις και προγνώσεις που στηρίζουν τον άγριο εκβιασμό να κοπούν πάλι συντάξεις και αφορολόγητο, να τσακιστεί δηλαδή κόσμος και κοσμάκης, δεν είχαν τόσοι σοφοί, και τόσο σοφοί, όλα τα στοιχεία; Τα μισά είχαν; Το ένα τρίτο; Τους διέφυγαν οι εκτιμήσεις και οι αριθμοί της Κομισιόν; Ή δεν είναι οι Ευρωπαίοι τόσο σοφοί όσο ο Τόμσεν, η Βελκουλέσκου και η Λαγκάρντ;

Και αποκαλυπτικό για την ανατριχιαστική... γκέλα του μεγαλείου που χαρακτηρίζει το ΔΝΤ και τους πανίσχυρους πρίγκιπές του. Ή για το ανατριχιαστικό μεγαλείο της γκέλας. Ούτε η μοιραία Μαρία με το παντεσπάνι της που λέει ο λόγος. Αν κάναμε λάθος που σας κόψαμε το ψωμί, θα το διορθώσουμε. Αν οι προγνώσεις μας, που βυθίζουν στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους, αποδειχτούν υπερβολικά απαισιόδοξες, μπορεί να αφαιρέσουμε λίγη απαισιοδοξία, να προσθέσουμε λίγη αισιοδοξία και να σας ταΐσουμε το νέο μείγμα.

Κι εμείς; Θα πρέπει με το στόμα ανοιχτό να χάσκουμε μπροστά στους σοφούς του ΔΝΤ και να περιμένουμε το παντεσπάνι των εκτιμήσεών τους! Ε, ακόμα και η φτώχεια, η ανεργία, οι περικοπές, που έχουν επιβάλλει με τις εκτιμήσεις τους, αντέχονται πιο εύκολα από την παγερή ευγένεια του βιαστή. Δεν το ευχαριστηθήκατε, κυρία μου; Θα εξετάσω όλα τα στοιχεία και την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός. Κάπως έτσι. Και κάπως έτσι φτάσαμε όλοι, εξαιρουμένου του Κυριάκου και των φίλων του, στο μη παρέκει: Έξω!

Έξω από το πρόγραμμα, από την Ευρώπη, από την Ελλάδα. Αρκετά μας σώσατε, που να μη σώνατε, με τις εκτιμήσεις και τις προγνώσεις σας...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL