Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πορεία του ελληνικού προγράμματος (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πορεία του ελληνικού προγράμματος (Video)

https://www.youtube.com/embed/1Q8cgGkO9Xk?rel=0

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προβούν σε δηλώσεις για την «πορεία της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής για την Ελλάδα».

Με αφορμή τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, έκανε την εξής δήλωση:

«Η απαίτηση του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει από τώρα επιπλέον μέτρα ύψους 4,5 δισ ευρώ για μετά το 2019 είναιαντισυνταγματική, οικονομικά αφελής και πολιτικά απαράδεκτη. Είναι ασύλληπτο για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, είτε είναι η Ελλάδα, είτε η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Γερμανία, να κάνει κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, το να απαιτούν κι άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο χρέος, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και δημοσιονομική ανάπτυξη, που έχει επιτευχθεί από την Αθήνα, ακολουθώντας τις αμοιβαία συμφωνηθείσες υποχρεώσεις».

Χωρίς την παρουσία του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα διεξαχθεί το απόγευμα (15:00 ώρα Ελλάδας) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, συζήτηση για την Ελλάδα. Σε σχετικό ερώτημα για την απουσία του κ. Ντάισελμπλουμ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του ΕΚ Τζαούμ Ντουκ Γκιγιό εξήγησε ότι αδυνατεί να απαντήσει στο ερώτημα και πρόσθεσε :

«Το Κοινοβούλιο τον έχει επανειλημμένα προσκαλέσει και ξέρω ότι έχει ενημερωθεί. Υποθέτω ότι η απουσία του συνδέεται με δραστηριότητες εσωτερικής φύσεως (στη χώρα του), δεν είμαι σε θέση να δώσω περαιτέρω εξηγήσεις, θα πρέπει ο ίδιος να απαντήσει σχετικά» είπε και υπογράμμισε: «Το σίγουρο είναι ότι η διάσκεψη των προέδρων (των πολιτικών ομάδων) επιθυμούσε να είναι παρών και επέμεινε για τη συμμετοχή του». Ο κ. Γκιγιό εξέφρασε την ελπίδα ότι εφ'όσον δεν μπορεί στην τρέχουσα Σύνοδο ο κ. Ντάισελμπλουμ, ίσως μπορέσει να παραβρεθεί σε αυτήν του Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL