Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
1 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.2°C15.5°C
2 BF 90%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C19.3°C
3 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
7 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.4°C
0 BF 100%
Σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο / Σήμερα στην "Αυγή": Πενταμερής στα σκαριά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο / Σήμερα στην "Αυγή": Πενταμερής στα σκαριά

Σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο

Φυγή προς τα εμπρός σχεδιάζουν Αθήνα και Βρυξέλλες για να ξεμπλοκάρει το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση, με τη μορφή μιας συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών πριν από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ώστε να υπάρξει κοινό πολιτικό έδαφος για συμφωνία. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ξεπεραστεί η διαφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, ενώ ρόλο κλειδί αναμένεται να παίξει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Μεγάλο “αγκάθι” παραμένει το χρέος, στην ελάφρυνση του οποίου επιμένει το Ταμείο κατηγορώντας τους Ευρωπαίους ότι αυτοί ζητούν περισσότερη λιτότητα από την Ελλάδα και δεν περιορίζονται στα “λογικά” πλεονάσματα του 1,5%. Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρένγκλινγκ, σε γραμμή Σόιμπλε, απαντά ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται κούρεμα χρέους, αλλά εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, κατηγορώντας με τη σειρά του το ΔΝΤ ότι σταθμίζει λάθος τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα της χώρας το 2016.

Όλες οι πλευρές, πάντως, έχουν την αίσθηση του επείγοντος και της αναγκαιότητας να μην διαταραχθεί η συνοχή της Ευρωζώνης, όπως δήλωσε χθες η καγκελάριος Μέρκελ μετά τη συνάντηση με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Τ. Πετρόπουλος: Εισφορές 85 ευρώ για το 90% των αγροτών

"Το 90% των αγροτών καταβάλλουν μόλις 85 ευρώ", ποσό μικρότερο (μέχρι και 300 ευρώ λιγότερα) απ' ό,τι πέρυσι, τόνισε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος λίγο πριν από τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Αποστόλου με εκπροσώπους των αγροτών.

SPD ΚΑΙ DIE LINKE:

Ξέχνα το, Βόλφγκανγκ

"Όχι" στα σενάρια Grexit εισέπραξε ο Σόιμπλε από SPD και Die Linke. "Κλιμάκωση της κρίσης μπορεί να αποβεί επικίνδυνη" διαμήνυσε ο πρόεδρο της Κ.Ο. των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν καλώντας τον να μην ξαναρχίσει καμπάνια κατά της Ελλάδας. "SPD, Πράσινοι και η Αριστερά θα ασκήσουμε ισχυρές πιέσεις για να τον εμποδίσουμε" τόνισε ο ο εκ των αντιπροέδρων του Die Linkke Άξελ Τροστ.

Ανεργία: Ευάλωτοι οι άνω των 55

Σταθερή στο 23%, όσο τον προηγούμενο μήνα, παρέμεινε η ανεργία τον Νοέμβριο. Ωστόσο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι όσοι πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση: μέσα σε έναν χρόνο αυξήθηκε από 17,3% σε 19,3% η ανεργία στις ηλικίες από 55 έως 64.

"Γαλάζιες κοπάνες" στην ΟΣΥ

Στην τσιμπίδα της Επιθεώρησης Εργασίας έπεσε συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ που εντοπίστηκε να εργάζεται ως οδηγός σχολικού λεωφορείου σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο κάνοντας χρήση συνδικαλιστικής άδειας μετ' αποδοχών από την ΟΣΥ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Χωρίς εγγύηση του Δημοσίου τα δάνεια της Fraport

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαιώνουν πως τα δάνεια της γερμανικής εταιρείας για την αγορά των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Ελλάδα θα βαρύνουν αποκλειστικά την ίδια, με όλους τους συμβαλλόμενους να υπογράφουν τριμερή σύμβαση με ρήτρες και "όρους συμβίωσης" διάρκειας σαράντα ετών.

Αλλαγή παιχνιδιού με τον Μπενουά Αμόν;

Ο Μπενουά Αμόν ξεκίνησε την εκστρατεία του για το χρίσμα των Σοσιαλιστών ως δυναμικό αουτσάιντερ, σταθερά τρίτος στις δημοσκοπήσεις. Κατάφερε όμως να κερδίσει τον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών με 36,5% και να επικρατήσει με 59% στον δεύτερο απέναντι στον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς...

του Φοίβου Τσικλιά

Επαναπατρίζει τον χρυσό της η Γερμανία

Η Μπούντεσμπανκ επισπεύδει κατά τρία χρόνια το πρόγραμμα επαναπατρισμού του γερμανικού χρυσού, που εδώ και χρόνια βρισκόταν προς φύλαξη στο εξωτερικό, καθώς εντείνεται η πολιτική και οικονομική ανασφάλεια διεθνώς. Σύμφωνα με το Reuters, "τα γερμανικά αποθέματα χρυσού μπορεί να χρειαστούν για να στηρίξουν ένα νέο γερμανικό μάρκο στην περίπτωση που διαλυθεί η Ευρωζώνη".

Πύραυλος Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε "κακή" τη συμφωνία New START για τον περιορισμό των πυρηνικών κεφαλών και απέρριψε την πρόταση Πούτιν για την παράτασή της, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL