Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Σήμερα στην Αυγή: Μεταβατικό 10% για τα μπλοκάκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Μεταβατικό 10% για τα μπλοκάκια

Ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται με ΔΠΥ σε έναν ή δύο εργοδότες, καθώς και σε μισθωτούς με παράλληλη απασχόληση για την οποία εκδίδουν ΦΠΥ προσφέρει μεταβατική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας, πιθανόν, σύμφωνα με πληροφορίες της "Α", και εντός της ημέρας.

Συγκεκριμένα, με ρύθμιση που θα έχει ισχύ μέχρι να λυθούν όλες οι λεπτομέρειες επιμερισμού των ασφαλιστικών εισφορών μεταξύ εργαζομένου και εργοδότη, από τον εργαζόμενο θα παρακρατείται το 10% αντί του 26,9% που προέβλεπε ο σχετικός νόμος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, από τις ρυθμίσεις για τις νέες εισφορές ωφελείται το 80%, που θα καταβάλλει 167,95 ευρώ τον μήνα, και επιβαρύνεται το 20%, που αφορά μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Με στόχο συμφωνία στις 20 Φεβρουαρίου

Βρυξέλλες: Επείγουσα ανάγκη συμβιβασμού

* Συμβιβαστική διάθεση από το ΔΝΤ επιδιώκουν οι Βρυξέλλες, που θεωρούν λανθασμένα τα στοιχεία του Ταμείου. Παρ' ότι θεωρούν πως το αίτημά του για προνομοθέτηση μέτρων αντικατοπτρίζει το πολιτικό δίλημμα του Ταμείου, την υποδεικνύουν για πολιτικούς λόγους

* Εν αναμονή συμβιβαστικών πρωτοβουλιών, στην κυβέρνηση αισιοδοξούν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία χωρίς υποχώρηση από τις βασικές αρχές ώς τις 20 Φεβρουαρίου

* Εξαιρετικά μη βιώσιμο το χρέος, αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου συνεδρίαζε ώς αργά χθες το βράδυ

* Μ. Ντράγκι: Πειστική αξιολόγηση της βιωσιμότητας του χρέους, με βαχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα και ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

* Διχοστασία στη Ν.Δ. προκαλεί η ομολογία Γεωργιάδη ότι δεν τον ενδιαφέρει η αξιολόγηση, αλλά η πτώση της κυβέρνησης

Καμία απάντηση για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη

Σε διάσταση από την αλήθεια η Ν.Δ.

Αποφεύγει να καταδικάσει τις συκοφαντίες Γεωργιάδη

Διπλά εκτεθειμένη η Ν.Δ.: Εξακολουθεί να μην απαντά για το πόθεν έσχες της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη, την προέλευση των χρημάτων αγοράς ακινήτου στο Παρίσι και το κατά πόσο η σύζυγος Μητσοτάκη είχε κοινή εταιρεία με τον Στ. Παπασταύρου -θέματα που ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή-, ενώ αρνείται να καταδικάσει τις συκοφαντίες του Άδ. Γεωργιάδη ακόμα και μετά την επιβεβαίωση από Rothschild & Co και L'Oreal των συναντήσεων με τον πρωθυπουργό στο Παρίσι. Αντ' αυτού, επιχείρησε να μετατρέψει την ΕΡΤ σε σάκο του μποξ.

Ένταση στο Ελληνικό

Προβλήματα, χειραγώγηση και στο βάθος οι πρόσφυγες

Μικροεντάσεις επικράτησαν κατά την επίσκεψη του Γιάννη Μουζάλα στον καταυλισμό του Ελληνικού, όπου ομάδα προσφύγων πραγματοποίησε κατάληψη στον χώρο αφίξεων βάζοντας λουκέτο στην είσοδο, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης. Για «χειραγωγημένα σκηνικά» έκανε λόγο ο υπουργός, ενώ παρατήρησε ότι «δεν υπήρξε απεργία πείνας. Είναι η τρίτη φορά που η ίδια οργάνωση διακινεί το ίδιο ψεύδος».

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό

Στις 20.1.2017 το Δ.Σ. της Aqua Publica Europea (APE) υποδέχθηκε την ΕΥΔΑΠ στην «οικογένειά της», μέλη της οποίας είναι οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως η Eau de Paris, η Vivaqua του Βελγίου και οι μεγαλύτεροι γερμανικοί πάροχοι.

της Ανίτας Παπαχριστοπούλου

Ο Ρ. Πρόντι υπέρ της Ευρώπης δύο ταχυτήτων

Ρεαλιστική και σε έναν βαθμό θετική κρίνει ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν και πρωθυπουργός της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι την ιδέα της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων. "Δίνει μια πρώτη απάντηση στους Τραμπ και Λεπέν" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τραμπ εναντίον δικαστών

Στα άκρα οδηγεί την αντιπαράθεσή του με το δικαστικό σώμα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας πως ο δικαστής που μπλόκαρε το διάταγμά του για τη μετανάστευση θα είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε "κακό" συμβεί από εδώ και πέρα στη χώρα του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL