Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Επικίνδυνος δρόμος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικίνδυνος δρόμος

Οι ακραίες πολιτικές κατά των προσφύγων τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό καλλιεργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, από ακροδεξιά και νεοναζιστικά πολιτικά μορφώματα, πάνω στον φόβο του διαφορετικού και του αγνώστου.

Εκτός από την ωμή βία, τα μορφώματα αυτά, προκειμένου να εισχωρήσουν στην κοινωνία και να κερδίσουν ερείσματα, χρησιμοποίησαν πλειστάκις το κυριότερο εργαλείο της προπαγάνδας. Τις κατασκευασμένες ειδήσεις και την έντεχνη διασπορά τους.

Το ανησυχητικό στοιχείο τα τελευταία χρόνια, οπότε είχαμε τη γιγάντωση του προσφυγικού ζητήματος, είναι ότι οι ακροδεξιές κορώνες, λογικές και αντιπροσφυγικές “δράσεις” γνώρισαν ευρύτατη αποδοχή και μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Δίπλα στους “ακτιβιστές” της Ακροδεξιάς που έδρασαν τις προηγούμενες δεκαετίες αρκετά νέα γαλάζια στελέχη έγιναν διαπρύσιοι κήρυκες της πολιτικής κατά των προσφύγων. Όπως ο γαλάζιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου που καλούσε τους πολίτες σε παράνομες πράξεις κατά των προσφύγων, ο δήμαρχος Άργους που είπε χθες ότι οι πρόσφυγες της Συρίας έρχονται για να “μουσουλμανοποιήσουν την Ευρώπη”, αλλά και τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. στη Χίο που διαδήλωναν μαζί με τη Χρυσή Αυγή και πολλά άλλα.

Στον ακραίο αυτόν δρόμο περπάτησε χθες στη Μόρια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δήλωσε ότι δεν μπήκε μέσα στο hotspot της περιοχής επειδή θα χρειαζόταν τουλάχιστον δύο διμοιρίες της αστυνομίας!

Πρόκειται για μια επικίνδυνη στάση, αφού ο μέσος πολίτης ακούει έναν κορυφαίο πολιτικό παράγοντα -μην ξεχνάμε ότι είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- να λέει ότι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα προσφύγων στη χώρα έχει μετατραπεί σε άντρο ανομίας, έτοιμο να ξεσπάσει με οργή σε όποιον μπει μέσα. Σαν να μην μένουν εκεί οικογένειες, πολίτες όλων των ηλικιών και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που αναγκάστηκαν να φύγουν από την κόλαση του πολέμου.

Πέρα από αυτό όμως η εικόνα που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης είναι και αναληθής και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το hotspot το επισκέπτονται συχνά κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και οι αρμόδιοι κυβερνητικοί λειτουργοί χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Η αβασάνιστη εκφορά των μυθευμάτων της Χρυσής Αυγής από τη Ν.Δ. είναι ένας ολισθηρός δρόμος. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο κατήφορο τόσο για την ίδια όσο και για την κοινωνία. Αυτό πρέπει να το αναλογιστούν καλά στη Ν.Δ.

Χθες όμως η Ν.Δ. προχώρησε ένα ακόμη βήμα στον επικίνδυνο αυτόν κατήφορο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL