Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.4°C18.7°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
15.0°C15.5°C
4 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.8°C
5 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.6°C16.2°C
2 BF 64%
avgileaks / Το... βάζο της διαπλοκής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Το... βάζο της διαπλοκής

Τη διαδρομή και τη δομή της νεοδημοκρατικής σκέψης δεν μπορώ να πω ότι την κατέχω, αλλά, μελετώντας τη στάση της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχει κάτι από την υπερβατική αμφιβολία όπως περιγράφεται στην καβαφική Ιθάκη και κάτι από την ανέλπιστη χαρά του Κολόμβου. Του Χριστόφορου!

Στο βασικό δίλημμα τι υπερτερεί, η αναζήτηση ή ο προορισμός, η Ν.Δ., όσον αφορά τη διαπλοκή, σίγουρα χαίρεται τη διαδρομή, της αρέσει να περιπλανιέται χωρίς να καταλήγει σε συμπεράσματα. Αλλά, αν τυχόν η ζωή την ξεβράσει αναγκαστικά στην όχθη του τελικού συμπεράσματος, τότε έχει τη χαρά να ανακαλύπτει καινούργιους κόσμους.

Δείτε τι έγινε με την Εξεταστική για τη διαπλοκή, τον ρόλο των κομμάτων και τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ.

Ως άλλον Οδυσσέας, η ζωή την πέταξε στο πέλαγος της διαπλοκής και τόσα χρόνια πάλευε με τα κύματα των θαλασσοδανείων χωρίς αποτέλεσμα.

Τώρα όμως, στην Εξεταστική της Βουλής, τα ανακλαστικά της πάνω στην επίπονη αναζήτηση ευθυνών ανέδειξαν τη δεύτερη και σημαντικότερη ίσως δομή της γαλάζιας σκέψης, που έλκει την καταγωγή της στην κολόμβεια έκπληξη.

Ενώ όλοι αναζητούσαν τη διαπλοκή στις δυτικές Ινδίες, η Ν.Δ. ανακάλυψε μια νέα ολόκληρη ήπειρο... σκέψης. Προφανώς το λάθος των άλλων είναι ότι έψαχναν τη διαπλοκή στα ευρέως διαδεδομένα στερεότυπα (επιχειρηματικοί όμιλοι, τράπεζες, κόμματα, κανάλια, πολιτικά πρόσωπα). Η Ν.Δ., χωρίς στεγανά, αναζήτησε μια άλλη εκδοχή και βρήκε ότι πίσω από την διαπλοκή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η “Αυγή”.

Αυτό από μόνο του ανοίγει νέους καινούργιους δρόμους σκέψης και αποτελεί μια βουτιά στα αχαρτογράφητα νερά των ορίων της ανθρώπινης αντίληψης.

Για να το καταλάβουμε καλύτερα, πρέπει να το φέρουμε στα δικά μας ανθρώπινα και καθημερινά μέτρα. Μέσα σε μια μακρόχρονη και προβληματική σχέση η σύζυγος ανακαλύπτει ότι ο άντρας της την απατά και πάνω σε μια συναισθηματική έκρηξη του πετάει ένα βάζο, που πέφτει στην τηλεόραση, τη σπάει, γίνεται βραχυκύκλωμα και μένει χωρίς ρεύμα όλο το Κολωνάκι. Ποιος φταίει; Το βάζο!

Είναι δεδομένο πλέον ότι η σκυτάλη περνάει στα χέρια των επιστημόνων και των φιλοσόφων, που πρέπει να μεταφέρουν το νόημα και την ουσία της γαλάζιας ανακάλυψης και να ξαναγραφτούν τα νέα βιβλία βασισμένα στον δρόμο που άνοιξε η... επίμονη Δεξιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL