Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Η Ν.Δ. και οι «άλλοι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Η Ν.Δ. και οι «άλλοι»

Βαρεθήκαμε να το ακούμε: Η κυβέρνηση δεν κλείνει την αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει κάθε μέρα ο λογαριασμός. Η κυβέρνηση δηλαδή καθυστερεί, κωλυσιεργεί και η οικονομία, η χώρα πληρώνουν την κωλυσιεργία της. Τελευταίος που το είπε, εκτός κι αν μου διέφυγε κάποιος άλλος, ήταν ο έγκυρος Κυρανάκης. Το ξεκίνησε πάντως ο Κυριάκος, το επαναλαμβάνουν τα εξαπτέρυγά του, το πυροβολούν οι δεξιοί σκοπευτές των παραθύρων, του προσδίδουν την έκταση και τα χρώματα τραγωδίας οι θρηνωδοί της επερχόμενης καταστροφής.

Υπάρχει βέβαια ένα σκαστό ψέμα εδώ, που το κάνει πιο απεχθές το γεγονός ότι ο αυτουργός του προτείνει συμφωνίες αλήθειας στους Έλληνες: ότι είναι η κυβέρνηση που «δεν κλείνει» την αξιολόγηση. Ενώ οι πάντες ξέρουν ότι «άλλοι», για τους δικούς τους λόγους, σέρνουν την υπόθεση, εκβιάζοντας την κυβέρνηση. Υπάρχει όμως και μια αλήθεια, κρυμμένη μέσα στις δεξιές λεξούλες: Η αθώωση των «άλλων» με τους οποίους διαπραγματεύεται η χώρα. Οι «άλλοι» είναι εντάξει. Οι «άλλοι» δεν έχουν περάσει τη θηλιά στον λαιμό του Τσακαλώτου. Η κυβέρνηση φταίει για όλα.

Ουδέν νεώτερον, θα πείτε. Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ... κατέλαβε το Μαξίμου, η ελληνική Δεξιά είναι με τους «άλλους». Με κείνους που πιέζουν, εκβιάζουν, κακοποιούν τη χώρα. Μπορεί το ΔΝΤ να ζητάει περικοπές, μειώσεις, τον παπά και την παπαδιά μαζί. Ο Κυριάκος καταγγέλλει την κυβέρνηση. Μπορεί ο Σόιμπλε να ζητάει να γίνουν τα γερμανικά υποχρεωτική δεύτερη -ή και πρώτη, γιατί όχι;- γλώσσα στην Ελλάδα. Η Ν.Δ. καταγγέλλει την κυβέρνηση. Μπορεί οι διαβόητοι «θεσμοί» να σέρνουν την Ελλάδα, και την Ευρώπη, σε νέες περιπέτειες. Η Ντόρα καταγγέλλει την κυβέρνηση.

Δεν υπήρξε ούτε μια περίπτωση που, για τα μάτια του κόσμου βρε αδελφέ, η Ν.Δ. των Μητσοτάκηδων να είπε μια κουβέντα για την τακτική και τις εξωφρενικές απαιτήσεις των θεσμών, του Σόιμπλε, του ΔΝΤ. Αν και οι απαιτήσεις αυτές δεν αφορούν την κυβέρνηση, αλλά μια ρημαγμένη κοινωνία. Όπως και το 15, η ελληνική Δεξιά μπερδεύει εσκεμμένα μια κυβέρνηση που μισεί, και θέλει να ανατρέψει, με τη χώρα. Και θεωρεί νόμιμο, ηθικό, έντιμο, εθνικό να κλείνει τα μάτια μπροστά σε ότι επιχειρείται κατά της χώρας, αφού η χώρα αποφάσισε να έχει μια λάθος κυβέρνηση. Κάπως έτσι...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL