Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Δ. Παπαδημούλης: Οι δανειστές οφείλουν να περιγράψουν με σαφήνεια τι θα γίνει με τον κόφτη χρέους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Οι δανειστές οφείλουν να περιγράψουν με σαφήνεια τι θα γίνει με τον κόφτη χρέους (Video)

https://www.youtube.com/embed/4SagtE2K0Tc

Μόνος τρόπος για να μην ξαναζήσουμε τις εντάσεις του 2015 είναι να περιγράψει η κάθε πλευρά, με σαφήνεια τι λέει εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης. «Οι δανειστές οφείλουν να περιγράψουν με σαφήνεια τι θα γίνει μετά το 2018 όταν θα τελειώσουν τα μνημόνια, τι θα γίνει με τον κόφτη χρέους, πως θα συγκεκριμενοποιηθεί, αν εμείς είμαστε εντάξει στην επίτευξη των στόχων για πλεονάσματα» που όπως εκτίμησε, είναι και το πιθανότερο σενάριο. Πρόσθεσε επίσης ότι εκεί έγκειται και η διαφωνία μεταξύ των δανειστών.

Από την άλλη μεριά, «σε ότι αφορά εμάς μπορούμε να περιγράψουμε τι θα γίνει, αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας» πρόσθεσε. Υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι συζητήσεις γίνονται στο έδαφος των θετικών αποτελεσμάτων στην οικονομία που όλοι αναγνωρίζουν. "Το κλίμα έχει δυσκολίες αλλά τα πράγματα είναι καλύτερα γιατί από το καλοκαίρι του 2015 ως σήμερα με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού, η Ελλάδα τα πάει καλύτερα".

Αντίφαση Ευρωπαίων να θέλουν το ΔΝΤ χωρίς να μετακινούνται για το χρέος

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι το ΔΝΤ πιέζει τους Ευρωπαίους για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018. Αναφορικά με την αξιολόγηση, «έχουν υπογραφεί ήδη 77 από τα 80 προαπαιτούμενα που απομένουν, εργασιακά με αιχμή τις ΣΣΕ, ενεργειακό και ένα μικρό κενό που είναι απολύτως γεφυρώσιμο εύκολα για το 2018». «Να τρέξουν οι πάντες για να κλείσουν και τα 80 προαπαιτούμενα, ώστε να έχουμε τη συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και να επικεντρωθούν για μετά το 2018».

Υπογράμμισε την αντίφαση που χαρακτηρίζει τη στάση των Ευρωπαίων και κυρίως του κ. Σόιμπλε που επιμένουν να μετέχει το ΔΝΤ, χωρίς ωστόσο να μετακινούνται σε όσα ζητάει για το χρέος.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σχολιάζοντας, στη συνέχεια, την επικείμενη Σύνοδο των μεσογειακών χωρών στη Λισαβόνα υποστήριξε ότι είναι μια θετική συνέχεια της συνόδου της Αθήνας.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL