Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.0°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.3°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.0°C16.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.8°C
4 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
0 BF 44%
Σήμερα στην Αυγή: Στον αστερισμό του Eurogroup
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Στον αστερισμό του Eurogroup

Από την πολιτική βούληση των εμπλεκόμενων μερών να "συμβιβάσουν" τις μεταξύ τους διαφορές και, ιδιαίτερα, τη βούληση του ΔΝΤ να περιορίσει τις αξιώσεις για νομοθέτηση "προληπτικών" μέτρων μετά το 2018, μέτρων δηλαδή που θα κινούνται πέραν του εφαρμοζόμενου προγράμματος, εξαρτάται η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης τις επόμενες 25 ημέρες στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου. Η σημερινή συνεδρίαση, όπου κάθε πλευρά θα δείξει τις προθέσεις της, αναμένεται να θέσει το πλαίσιο και τα όρια της πολιτικής διαπραγμάτευσης που θα ακολουθήσει. "Η θέση των άστρων είναι πλέον καλή" δήλωσε χθες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης σημειώνοντας ως κομβικό σημείο της συζήτησης τα ζητήματα που εγείρει το ΔΝΤ για μετά το 2018. Ας αναμένουμε τη... συναστρία.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Εξόρμηση ΣΥΡΙΖΑ: Δύο χρόνια κοντά στους πολίτες

Με τη συμπλήρωση των δύο χρόνων αριστερής διακυβέρνησης ξεκινά το ερχόμενο σαββατοκύριακο εξόρμηση επικοινωνίας με την κοινωνία και τους πολίτες. Περιοδείες και ομιλίες υπουργών σε 19 νομούς της χώρας. Όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Νομοθετική παρέμβαση για αγρότες

Σε 30-60 ημέρες η εξόφληση των παραγωγών

Εξόφληση των παραγωγών νωπών ή ευπαθών αγροτικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών προϊόντων από τους εμπόρους το αργότερο μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία της συναλλαγής προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η οποία μέσα στις επόμενες μέρες θα δοθεί σε διαβούλευση.

120 γραφεία στήριξης δανειοληπτών

Με απόφαση του ΚΥΣΚΟΙΠ συστήνονται άμεσα τοπικές και περιφερειακές δομές πρώτης υποδοχής και εξυπηρέτησης πολιτών, με έμφαση την εξυπηρέτηση δανειοληπτών, τη δημιουργία Τοπικών Μονάδων Υγείας αλλά και τα Κέντρα Κοινότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών που δικαιούνται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Λάρισα - προσφυγικό: Απειλούν τη διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου

Στα χέρια της αστυνομίας φάκελος με φωτογραφίες, βίντεο, σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές απειλές που δέχεται τις τελευταίες ημέρες η δασκάλα που ύψωσε το ανάστημά της στη ρατσιστική προπαγάνδα κατά των προσφυγόπουλων που θα φιλοξενηθούν στο σχολείο της Λάρισας.

Πέτρου και Παύλου

Σε ένα σχετικά πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «Το δίλημμα ανάμεσα στον λαϊκισμό και την πραγματικότητα»,1 ο Πολ Κρούγκμαν αναπτύσσει μια ενδιαφέρουσα άποψη: Ότι ο Τραμπ κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές επειδή η λευκή εργατική τάξη ψήφισε με γνώμονα όχι τα οικονομικά της συμφέροντα, αλλά την απέχθειά της για τις φιλελεύθερες ελίτ που την περιφρονούν ευνοώντας επιδεικτικά τους μη λευκούς.

Γερμανικό "διπλό ταμπλό" για το Brexit

Το χαρτί των "λάιτ" απειλών κατά της Βρετανίας βγάζει απ' το μανίκι ο Σόιμπλε προειδοποιώντας την ότι "δεν θα γίνει ανεκτή" η μετατροπή της σε φορολογικό παράδεισο της Ευρώπης. Την ίδια ώρα η Γερμανία κοιτάζει πως θα επωφεληθεί από το Brexit στρώνοντας το χαλί στις μεγάλες τράπεζες του λονδρέζικου City, προσκαλώντας τες να "μετακομίσουν" στη Φρανκφούρτη.

ΗΠΑ: Ο Τραμπ χτίζει το τείχος

Ο Ντοναλντ Τραμπ έκανε πράξη την προεκλογική εξαγγελία του να χτίσει ένα τείχος μήκους 2.000 μιλίων στα νότια σύνορα της χώρας του υπογράφοντας χθες το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Όπως δήλωσε αργότερα, το Μεξικό θα πληρώσει 100% για το έργο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL