Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Σήμερα στην Αυγή: Αλλεργία για την πολυφωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Αλλεργία για την πολυφωνία

Το κριτήριο της πολιτικής χειραγώγησης του Τύπου είναι το μόνο που συνείχε την τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον ΔΟΛ. Μοναδική αγωνία που εξέφρασε ήταν ο "κίνδυνος" να χάσει τα αποκλειστικά προνόμια προβολής του ιδίου και των πολιτικών του συμμάχων σε έναν όμιλο που εισήλθε στο φάσμα της εκκαθάρισης. Καμιά έγνοια για την τύχη μιας ιστορικής επιχείρησης, των ανθρώπων της και, γενικότερα, τον ρόλο του Τύπου, ακόμη κι όταν προκλήθηκε από τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Σωτηρία Τύπου με συναίνεση και όχι συνδιαλλαγή

Πρόσκληση στα κόμματα της αντιπολίτευσης να συναινέσουν σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο στήριξης του Τύπου και των ανθρώπων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, με διαφάνεια και στο πλαίσιο του νόμου, απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας. Θετικός εμφανίστηκε ο Στ. Θεοδωράκης, αρνητικός ο Κ. Μητσοτάκης, σιωπηλή η Φ. Γεννηματά.

Φασιστική πρόκληση στο Πέραμα

Στον εισαγγελέα οι ναζί, ΕΔΕ για τους αστυνομικούς

Την ώρα που γονείς, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί φορείς και συλλογικότητες καταδικάζουν τη ρατσιστική επιδρομή των νεοναζί στο Πέραμα απαιτώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τους προπηλακισμούς και την τρομοκράτηση, στην αντίπερα όχθη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, εκατοντάδες μαθητές και γονείς υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα σε σχολείο του Βόλου.

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Το 95% των αγροτών το 2017 δεν θα πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο

Το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών μέσα στο 2016 ανήλθε στα 3,7 δισ. ευρώ, ποσό ρεκόρ από τότε που υπάρχει η ΚΑΠ

Οι ιστορικές καταβολές της πολιτικής ανυπακοής

Η πολιτική ανυπακοή έχει βαθιές ιστορικές ρίζες. Εξετάζοντας κάποιες κλασικές περιπτώσεις, είναι δυνατόν να συναχθούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της. Υπ' αυτό το πρίσμα μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα γενικότερο συμπέρασμα, από το οποίο θα προκύψει η μορφή που θα πρέπει να πάρει σήμερα η πολιτική ανυπακοή.

Ιταλία: Εγκέλαδος και χιονιάς

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις και χιονοπτώσεις στην κεντρική Ιταλία. Χιονοστιβάδα προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ξενοδοχείο κοντά στην Πεσκάρα. Κινητοποίηση σωστικών συνεργείων και εθελοντών. Τουλάχιστον ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος.

Γιούνκερ προς Τραμπ: "Σταμάτα την αντιευρωπαϊκή ρητορική"

Να σταματήσει την αντιευρωπαϊκή ρητορική του καλεί τον Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Όπως ακριβώς οι Ευρωπαίοι δεν επιδιώκουν την απόσχιση της πολιτείας του Οχάιο από τις ΗΠΑ, έτσι κι ο νέος πρόεδρος πρέπει να σταματήσει την εκστρατεία των δηλώσεων υπέρ της διάλυσης της Ε.Ε., τονίζει ο Γιούνκερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL