Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Σταθάκης: Δεν χρειάζεται κανένα επιπρόσθετο μέτρο, όλα τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη της οικονομίας (Video)

Δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα, πέραν όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί ως το τέλος του 2018 τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης προσθέτοντας ότι η συζήτηση που γίνεται αφορά το μεσοπρόθεσμο.

Ξεκαθάρισε σε παρέμβασή του το πρωί στον ΑΝΤ1 ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ψηφίσει "κανένα μέτρο προκαταβολικά για την περίοδο που είναι εκτός προγράμματος για το 2019, 2020" υπογραμμίζοντας ότι "τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές η κυβέρνηση, στον προηγούμενο κύκλο διαπραγμάτευσης τα είχε απορρίψει". Ως παράδειγμα ανέφερε τη μείωση του αφορολόγητου που όπως υπενθύμισε "είχε αποτελέσει κόκκινη γραμμή στην α’ αξιολόγηση" η οποία κρατήθηκε ως το τέλος.

"Τα συμφωνηθέντα αφορούν ως το τέλος του προγράμματος το 2018" επανέλαβε αναφέροντας ότι πλέον"δεν μιλάμε πλέον θεωρητικά αλλά με τα αποτελέσματα του 2016 που υπερκαλύψαμε τους στόχους" και επιπλέον με βάση "τα αποτελέσματα που έχουμε το 2015 και 2016, ακόμα και το μέτρο του κόφτη δεν θα χρησιμοποιηθεί".

"Δεν χάνεται το κοινωνικό τιμολόγιο"

"Οι ενδείξεις δείχνουν ότι από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 έχουμε ανοδική τάση σε πάρα πολλούς δείκτες. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ανάκαμψη της οικονομίας συνεπώς και το α’ εξάμηνο του 2017 οι στόχοι του προγράμματος θα επιτευχθούν οπότε δεν χρειάζεται κανένα επιπρόσθετο μέτρο". Υποστήριξε επίσης ότι τα μέτρα για το χρέος θα προχωρήσουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο τόνισε ότι εκπορεύεται από την ιδιότητα του νοικοκυριού, καθώς δικαιούχοι είναι άνθρωποι με χαμηλό εισόδημα ως 18.000 ευρώ, ανεργία ή αναπηρία και προσφέρει ως τις 1500 κιλοβατόρες ετησίως. Αν ξεπεράσει κάποιος ένα τετράμηνο, αυτό το όριο που αναλογεί μπορεί να το συμψηφίσει στα επόμενα.

Το κοινωνικό τιμολόγιο προσφέρεται σε ετήσια βάση επανέλαβε διευκρινίζοντας ότι «δεν χάνεται το κοινωνικό τιμολόγιο», αλλά με βάση την κατανάλωση, το υπερβάλλον δηλαδή ποσό, μπορεί κάποιος να το πληρώσει σε οικιακή τιμή.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια