Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Η Ν.Δ. της "ανατολής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. της "ανατολής"

Μια χώρα στην οποία συγκεκριμένη εισαγγελία διατάζει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας εις βάρος επικεφαλής ασφαλιστικού ταμείου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με ομόλογα του τρισεκατομμυριούχου Σώρρα, την ίδια ώρα που έχει “θάψει” στα αρχεία της 170 (!) καταγγελίες κατά επιχειρηματία για σωρεία εργατικών παραβάσεων, δικαίως αποκαλείται χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.

Όση φαιδρότητα μπορεί κανείς να καταλογίσει στους απελπισμένα εύπιστους πέντε χιλιάδες πολίτες που έπεσαν θύματα ενός τυχάρπαστου, άλλη τόση οφείλεται να χρεωθεί και σε όσους επέτρεψαν να επωαστεί το αυγό του συγκεκριμένου είδους στα ενδότερα της ελληνικής κοινωνίας. Οι μαζικές αποστολές και καταθέσεις εξωδίκων των πιστών του “μορφώματος” Σώρρα στις εφορίες, στις τράπεζες και στο δημόσιο σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων, που μέχρι πρότινος αντιμετωπίστηκαν ως ένα ακόμη δείγμα “ψεκασμένης” γραφικότητας και που με την συνδρομή δικαστικών λειτουργών νομιμοποιήθηκαν, ήρθε έστω και καθυστερημένα η ώρα να αντιμετωπιστούν με την απαιτούμενη σοβαρότητα και αυστηρότητα.

Τόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης όσο και αυτό των Οικονομικών έχουν καθήκον να κινηθούν τάχιστα με γνώμονα την προστασία πολιτών και θεσμών που υπονομεύονται επικίνδυνα από τέτοιου είδους φαινόμενα, που τελικά μόνο φαιδρά δεν είναι μέσα σε ένα περιβάλλον παρατεταμένης οικονομικής ανασφάλειας. Είναι χρέος της Πολιτείας να προστατεύσει απελπισμένους πολίτες από λογής ερπετά που καραδοκούν στο περιθώριο του πολιτικού συστήματος, αλλά και τη Δικαιοσύνη από επικίνδυνα ολισθήματα που την ίδια τραυματίζουν. Είναι, τέλος, χρέος όλων μας να εντοπίσουμε, να στηλιτεύσουμε και να απομονώσουμε τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους των τελευταίων ετών που τη μια έκαναν μηνύσεις και την άλλη “ξεχνούσαν” να τις υποστηρίξουν στα δικαστήρια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται “θολά τοπία”.

Η κυβέρνηση έπραξε αυτό που όφειλε να πράξει αφήνοντας τους πολίτες με την απορία για το τι ακριβώς θέλουν να κρύψουν οι επιθεωρησιακού τύπου ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση, που το 2013 ανεχόταν από τη θέση της διακυβέρνησης, “θολές” δικαστικές αποφάσεις που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν όντως τα περίφημα 600 δισ. της Τράπεζας της Ανατολής, δεν μπορεί να εγκαλεί τη σημερινή κυβέρνηση για ολιγωρία. Με τα αστεία του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δεν γελάει πια κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL