Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Σήμερα στην Αυγή: Δόγμα απολύσεων από Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Δόγμα απολύσεων από Μητσοτάκη

Πιστός στις μνημονιακές πολιτικές που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ο Κυρ. Μητοστάκης και δηλώνει αποφασισμένος να τις υλοποιήσει αν και όποτε αναλάβει τη διακυβέρνηση. "Υπάρχει λίπος στο κράτος" επέμεινε μετά έξι χρόνια λιτότητας και περικοπών, υποσχέθηκε να περικόψει τις κοινωνικές δαπάνες και επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί παρέχει στους δημάρχους και την Τ.Α. τη δυνατότητα να μονιμοποιούν συμβασιούχους κατόπιν σχετικών δικαστικών αποφάσεων!

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Ωφελημένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν δραστηριότητα πάνω από 15 χρόνια. Αυτοί οι ασφαλισμένοι ωφελούνται αν δηλώνουν εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ

Με βάση το εισόδημα οι εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων. Από 1.1.2017 ως βάση υπολογισμού των εισφορών ορίζεται το καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα από την άσκηση δραστηριότητας κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, ενώ ως κατώτερο ασφαλιστέο εισόδημα ορίζονται τα 586 ευρώ τον μήνα. Οι εισφορές διαμορφώνονται στο 26,95% για σύνταξη και υγεία επί του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος (του προηγούμενου έτους).

Πρόσκαιρη υποχώρηση του χιονιά

Στα λευκά ντύθηκαν πολλά σημεία της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας τα ξημερώματα της Πέμπτης αλλά ο χιονιάς αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μικρά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Κινητικότητα στο Κυπριακό

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κρίση στη Συρία βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλ. Πούτιν, ένα 24ωρο πριν από την άφιξη στην Αθήνα του Προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη. "Με την Αθήνα έχουμε μεγάλη συναντίληψη" δήλωσε από την πλευρά του ο Άν. Κυπριανού, γ.γ. του ΑΚΕΛ, μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Διεθνή οικονομικά - Ανάλυση του Κώστα Μελά για την παγκόσμια οικονομία το 2017

Ανάπτυξη (ακόμη) σε ρυθμούς κρίσης

Ο δυτικός εκνευρισμός στην ανακατάληψη του Χαλεπίου

Η ανακατάληψη του Χαλεπίου αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη του συριακού καθεστώτος και του Μπασάρ Αλ Άσαντ στον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο που σαρώνει τη Συρία εδώ και έξι χρόνια. Η εξέλιξη αυτή, που είναι σαφές ότι ισχυροποιεί το καθεστώς, είναι επίσης φανερό ότι έχει ανησυχήσει όλους τους παραδοσιακούς αντιπάλους του, στους οποίους κυριαρχούν οι μεγαλύτερες χώρες του Δυτικού Κόσμου και κυρίως οι ΗΠΑ, Γαλλία και Αγγλία...

του Γιώργου Παγώνη

Financial Times: Γερμανικός "εμφύλιος" για τη φοροαποφυγή

Σύγκρουση μεταξύ των γερμανικών κρατιδίων για το σχέδιο πάταξης της φοροαποφυγής που θα κοστίσει δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Αχτίδα ελπίδας για τη Συρία

Συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των περισσότερων αντικαθεστωτικών οργανώσεων τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα, με εγγυήσεις από τη Ρωσία και την Τουρκία. Για θετική εξέλιξη έκανε λόγο η Ουάσιγκτον, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να επιβεβαιωθεί στην πράξη. Εκτός συμφωνίας το Ισλαμικό Κράτος αλλά και οι Κούρδοι, που επισπεύδουν τις εκλογές στα καντόνια τους στη βόρεια Συρία.

Ο "Μεγάλος Δεκέμβρης" του 1944

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL