Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τι δεν ήθελε ο κ. Γιακουμάτος να ακουστεί και προσπάθησε να φιμώσει την κ. Βάκη; (Video)

«Το μείγμα πολιτικής της Ν.Δ. και του Κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφικό. Η συμφωνία αλήθειας του κ. Μητσοτάκη είναι συμβόλαιο τιμής με τις θέσεις του ΔΝΤ.» υποστήριξε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη η οποία θέλησε να απαντήσει στον επί 20λέπτου μονόλογο του κ. Γιακουμάτου της Ν.Δ., όσο και του κ. Τζελέπη από το ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ξεκίνησε να απαντά η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη ο κ. Γιακουμάτος θυμήθηκε ότι «η εκπομπή δεν είναι κονσέρβα» και άρχισε συνεχώς να την διακόπτει ώστε να μην ακουστεί. Προφανώς όμως, ο ζωντανός διάλογος είναι προνόμιο μόνο των εκπροσώπων της Ν.Δ. στα κανάλια.

Η κ. Βάκη έδωσε πραγματικό αγώνα για να ακουστεί εν μέσω των συνεχόμενων διακοπών του κ. Γιακουμάτου που ανενόχλητος είπε τις απόψεις του, με τον ιδιαίτερο «γραφικό» του τόνο, στα όρια της χυδαιολογίας.

Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο οι δημοσιογράφοι των εκπομπών να αδυνατούν να παρέμβουν στις συνεχόμενες διακοπές και ύβρεις των εκπροσώπων της Ν.Δ. στα τηλεοπτικά πάνελ, όμως συχνά κρίνεται απαραίτητο προς χάριν του ουσιαστικού διαλόγου και της προστασίας των τηλεθεατών, αλλά και των φιλοξενούμενων τους, από τις χυδαιότητες που εκστομίζονται κατά βούληση, από μερίδα βουλευτών.

Τι δεν ήθελε να ακουστεί ο κ. Γιακουμάτος;

«Στη Ν.Δ. δεν θέλουν τους υψηλούς φόρους, για τα υψηλά εισοδήματα», «Αν μειώσεις τους φόρους ειδικά από τα υψηλά στρώματα θα έχεις ανύπαρκτη υγεία και παιδεία». «Τυράκι, ή ιδεοληψίες» αυτή είναι η θέση σας για τα εργασιακά;  «Το πλεόνασμα βγαίνει από το λαό και επιστρέφει σε αυτόν». «Δεν απολύουμε εμείς καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες». «Πιστοποιητικά στο Σόιμπλε θέλατε να δώσατε» γι’ αυτό αλλάξατε στάση για το βοήθημα στους συνταξιούχους. «Το 60% των συνταξιούχων ζουν με συντάξεις κάτω από τα 665 ευρώ υπέστησαν 11 περικοπές, δεν έπρεπε να τους ενισχύσουμε;»

Κυρίως όμως δεν ήθελε να ακουστεί η αντιπαραβολή των δηλώσεων Πιτέλα με τις υβριστικές δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού ευρισκόμενος στο εξωτερικό, τις οποίες η κ. Βάκη ανέγνωσε καλώντας τον να απαντήσει: «αυτός είναι ο πατριωτισμός της παράταξής σας;»

Σε αντιδιαστολή ο κ. Γιακουμάτος καμάρωσε για την μοναδική παροχή της Ν.Δ. με περιορισμένους αποδέκτες σε μια χώρα που πλήττονταν βάναυσα από την κρίση, το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που έδωσε μόνο σε 13 δήμους» ο κ. Σαμαράς.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο